Ивайло Желев: Всички момчета са мотивирани да покажат възможностите си

Баскетбол
Добави в Svejo
    Мария Маринова 25/07/2019 12:30
Ивайло Желев: Всички момчета са мотивирани да покажат възможностите си

Националният отбор по баскетбол за юноши U18 започва в петък участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Румъния. Пред BGbasket.com старши треньорът на тима ни Ивайло Желев сподели впечатленията си от подготовката и разкри какви са целите на България на шампионата.

- Как премина подготовката и доволен ли сте от контролите, които изиграхте?


- Подготовката на отбора премина нормално, като изключим някои проблеми с контузии, но те са част от нещата. Важното е, че ги преодоляхме и в момента всички състезатели са здрави. Колкото до контролите - доволен съм, че успяхме да направим запланувания брой мачове.

- В контролите победихте два пъти един от съперниците в групата – Румъния. Донесе ли ви това допълнително самочувствие преди предстоящия мач помежду ви и какво мислите за този отбор?

- Отборът на Румъния е добър състав, с който направихме две проверки, които бяха още в началото на подготовката ни. Разбира се, всяка една победа носи допълнително самочувствие, независимо дали е в приятелска среща или не. В никакъв случай не бива да се подценява Румъния. Това, че на два пъти сме ги победили, не означава, че мачът в групата ни ще бъде лесен. Въпреки това смятам, че е напълно преодолим съперник.

- Какви са впечатленията Ви от останалите отбори в групата? Запознахте ли се вече по-добре с тях?

- Групата, в която сме на европейското първенство, е доста силна. Първият ни мач е с отбора на Полша, който традиционно е силен противник. Имаме информация за тях, гледахме видео и ако ние съумеем да проявим характер и борбеност и да изиграем добър мач в защита, мисля, че ще имаме предпоставка за добро представяне, а защо не и победа. Отборът на Естония също е неудобен противник, имаме видео и информация за тях, но в момента сме се съсредоточили единствено и само в мача с Полша. Единствено за отборите на Белгия и Швейцария нямаме информация, но след изиграването на първите мачове, ще имаме достатъчна представа за всеки от противниците.

- Преди началото на подготовката казахте, че най-важното е да изградите колектив. Какво е настроението сред момчетата?

- Към момента атмосферата в отбора е на ниво и всички състезатели са достатъчно мотивирани да покажат възможностите. Настроението е отлично, с оглед започващия турнир.

- Поставили ли сте си конкретна цел преди началото на първенството?

- Целите са ясни - първо, да покажем добър баскетбол във всички фази на играта, второ - преодоляване на групата. Тези две цели са напълно реалистични, дори и с оглед на това, че 2/3 от отбора е съставен от момчета, родени 2002 година.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway