Бургас ще строи басейни на 2-3 г.

Водна топка
Добави в Svejo
    BGswim.com 28/07/2019 15:26
Бургас ще строи басейни на 2-3 г.

 

 

Бургас ще строи плувни басейн на всеки 2-3 години.

И това намерение е ключово за превръщането на Бургас във водещ център на плувните центрове.

Кметът на града Димитър Николов го обеща пред ръководството на Европейската лига по плувни  спортове (ЛЕН).

 

Също и пред делегациите на 16-те държави, участници на историческото първо континентално първенство по водна топка за юноши до 15 г.

 „За Бургас това е първо първенство в плувните спортове от такъв ранг. Със сигурност в момента ние не сме най-добрият град домакин, но ви обещавам, че ние ще станем най-добрият град, организиращ шампионати от най-висок ранг. Надявам се да сте останали с прекрасни впечатления от Бургас, защото това е един от градовете в страната, които имат амбиции да бъдат силни във водната топка и политиката на Общината е на всеки две-три години да изгражда по един нов басейн", заяви Димитър Николов по време на специалната гала".


Кметът на Бургас получи специален подарък - топка с автографи на треньорите на всички финалисти, делегатите на ЛЕН, съдиите и ръководителите на БФВТ.

Членът на Бюрото на ЛЕН Александър Шостар благодари за положените усилия и на градоначалника, и на президента на Българската федерация по водна топка Петър Петров.

На снимката: Кметът на Бургас Димитър Николов( вдясно), председателят на БФВТ Петър Петров в в (средата) и Александър Шостар - член на бюрото на ЛЕН

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари