Позиция на Спартак 1919 (Плевен) относно претенциите на Черноморец след мача в Елитната U15

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 12/09/2019 11:05
Позиция на Спартак 1919 (Плевен) относно претенциите на Черноморец след мача в Елитната U15

Спартак 1919 (Плевен) победи Черноморец (Бургас) с 2:1 в среща от трети кръг на Елитната U15. Мачът се игра в сряда, 11 септември.

 

След двубоя от гостите изразиха претенции пред Viasport.bg към решенията на реферите по време на мача (ВИЖТЕ В ОБЗОРА НА КРЪГА ТУК).

 

От Спартак 1919 (Плевен) посикаха право на отговор, което публикуваме без редакторска намеса:


"ФК "Спартак 1919" НЕ ТОЛЕРИРА нечестната игра и не иска да бъде замесван в подобни оправдания.


Чувстваме се длъжни да вземем отношение не само заради нашето име, а и заради споменатия в репортажа на "Виаспорт" Главен Съдия на срещата - Станимир Тодоров, който е един от младите арбитри по родните терени, който според нас, показа еднакъв критерии и необходимото поведение към всички играчи на мача, за да владее контрола в срещата с авторитет.

Твърденията на "Черноморец", че са показани 3 жълти картона за 15 минути са неверни и абсурдни, като най-лесно това може да се провери в доклада на съдията.
За да не останат съмнения, обаче, ние от ФК "Спартак 1919", решихме да ви покажем "спорните" отсъждания във видео, в което сами можете да прецените дали правилно са санкционирани играчите на "Черноморец" и доколко Главния Съдия повлия на крайния резултат.

 Във видеото, което сме извадили въпросните претенции на Черноморец ще видите следните ситуации:
1. Ситуацията за дузпата, в която се вижда как защитник на "Черноморец" препъва опорния крак на наш играч (забелязва се по неестественото приземяване на нашият футболист)
Прибавяме и това, че отсъдената дузпа - спорна или не, според някой, нямаше абсолютно никакъв ефект върху двубоя, тъй като бе изпусната, а играчът извършил нарушението не бе сакнциониран с картон.
2. След изпълнението на дузпата се чува играч на "Черноморец", който се обръща неуважително към съдията с репликата "ДАЙ ИМ ОЩЕ ЕДНА ДУЗПА!" - за което главния арбитър взима необходимите мерки.
3. В третата ситуация, играчът с номер 23 и капитан на "Черноморец" извършва нарушение - задържане на наш играч и дърпане на неговата фланелка, за което сигнализира страничния съдия, който е в близост до сутацията, след което реагира като изритва топката и проявява неуважение към Главния Съдия. Станимир Тодоров го предупреждава отново и отново не му показва жълт картон!
4. При нарушение за "Черноморец" отново играч на гостите се провиква неуважително и съдията отново предупреждава състезател на бургазлии, но картон не е изваден, противно на твърденията на бургазлии.
5. При нарушение за "Черноморец" за пореден път играч се провиква към съдията с възгласи, които не намираме за спортсменски или уважителни.
6. В следващата ситуация играч на "Спартак 1919" (Плевен) пада в близост до наказателното поле, без да е извършено видимо нарушение, съдията не реагира на това, но може би ако "побутваше" нашият отбор щеше да търси подобни нарушения, които да бъдат отсъждани. Секунди по-късно наш играч преодолява трима съперника и срещу него е извършен очевиден фаул, за който никой не оспорва.7. Първият жълт картон в срещата е 16-тата минута. Противно на твърденията на "Черноморец", че до 15-тата минута са били санкционирани трима техни играчи.
Вторият е в 34-тата минута - След очевидно нарушение на номер 23 и поредна реакция от негова страна, Главния Съдия е принуден да му извади Жълт Картон. Реакцията на на играча и на Треньора на гостите "Това е несериозно" ни кара да смятаме, че те намират това решение на съдията за неправилно.... Преценете сами. Съдията се обръща към треньора, обосновавайки се с това, че играчите не спряха да провокират и реагират на всяко съдийско решение.
8. Третият Жълт Картон за "Черноморец" бе в средата на второто полувреме, когато Номер 10 губи топката и задържа наш играч, спирайки контра-атака за нашия отбор в близост до тяхната врата. За този картон също никой няма претенции и не оспорва решението на Главния Съдия.
В края на клипа сме показали и двата наши гола, за да прецените дали има съдийска намеса в тях и да прецените по какъв начин и как Главният Съдия - Станимир Тодоров е повлиял на срещата....

Подобни оплаквания и неверни коментари в интернет пространството от страна на "Черноморец", подстрекават футболното общество да се настройства срещу съдийството у нас, срещу честната игра и определени лица, както в случая е набеден Главния Съдия на срещата, който е млад и се нуждае от подкрепа, вместо да бъде "осъждан" публично за несъществуващи неща.
През втората част Номер 23 направи ново нарушение с което спря обещаваща атака на ФК "Спартак 1919", но съдията не го санкционира с втори Жълт Картон - това бе при резултат 1:1 и ако арбитъра търсеше начин да ни подкрепи, то това бе чудесна възможност да остави гостите с човек по-малко.... Не сме го показали в клипа, тъй като е ненужно да се наслагва повече излишно напрежение, а и претенции по случая няма от наша страна.

Ще припомним и на "Черноморец", че през месец Май, когато се проведе среща от сезон 2018/2019 в Елитната Група до 15г. ФК "Спартак 1919" допусна гол след поне 2-метрова засада в Бургас, с която Черноморец стигнаха до изравнително попадение. След няколко неотсъдени дузпи в наша полза тогава и меко казано скандално съдийство, от "Черноморец" отказаха дори да качат запис на срещата в Електронното Първенство - нещо, което са длъжни да направят. Единственото действие на нашият клуб тогава бе да се въздържим от коментар.

Съветът ни към другият, освен нашият, вековен клуб от Бургас, който също като нас празнува 100-годишнина е :
Не настройвайте децата против съдиите.
Нека приемаме победите, равенствата и загубите като средство на обучение, не на израстване, според броя на спечелените точки...
Съдията НЕ бе главно действащо лице в мача, но поведението на децата е нещо, върху което можем да се фокусираме и да обърнем внимание.
Надяваме се да поднесете своите извинения най-вече към Главния Съдия на срещата, който е споменат в репортажа на "Виаспорт" с незаслужени и неверни обвинения по негов адрес. Също така апелираме да продължим да насочваме вниманието си към развитието на подрастващите и да търсим какво можем да подобрим у тях, вместо да търсим вината у другите."

С уважение,
От ръководството на
ФК "Спартак 1919" (Плевен)


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари