Нова футболна школа с изцяло различна концепция отвори врати във Варна

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 18/11/2019 12:30
Нова футболна школа с изцяло различна концепция отвори врати във Варна

Футболен клуб Гранд Про отвори врати през месец септември във Варна. За по-малко от 2 месеца школата събра около 50 деца, които са тренирани по много различна методика, взаимствана от Западна Европа и адаптирана за Българската футболна среда.

Собствениците на школата са Валентин Веселинов и Цветлен Димов. Школата осигурява на децата не само футболни тренировки, но и множество други различни елементи, които са задължителни за футбола в 21 век. Всяка седмица психолог ще работи с децата за повдигане на самочувствие, проблеми в училище и вкъщи. Собствениците осигуряват пълна екипировка на децата напълно безплатно. Школата има партньорство с Динамо Загреб, тъй като единият от сътрудниците е работил за гранда. На всеки 3 месеца един от диетолозите на Динамо Загреб ще подготвя спортна диета на по-големите състезатели, която ще бъде миксирана с технико-тактическата методика на Динамо Загреб. Всяка година ще бъде изготвен Футболен/Скаутски профил на всяко едно дете, който ще бъде наблюдаван от специалистите за прогрес или регрес.

ФК Гранд Про са закупили един от най-новите модели медийна платформа, която ще дава възможност на родителите да не изтърват тренировки, мачове и турнири, а ще имат възможността да ги следят само с едно цъкване на компютърната мишка. Футболен английски е също така предоставен, като безплатна опция за децата. Клубът е регистриран в Световната Детска Спортна Асоциация в програмата “Buddies’’’, където всеки месец българските деца ще си комуникират с деца от чужбина под формата на писма (по време на часовете по футболен английски), а в по-късен етап и по социалната мрежа.

На всеки 2 седмици школата ще задължава младите футболисти да имат поне поведнъж извънкласна дейност – оставане за допълнителни модулни класове в училище, писане на есе, участване в олимпиади и т.н. Школата ще бъде изключително стриктна към успеха и държанието на децата в училищата им. Student-Athlete / Ученик-Атлет – Ученик стои винаги на първо място.

Източник: ФК Гранд Про


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата