“Научи се да караш ски” стартира на Витоша

Ски алпийски дисциплини
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 27/01/2010 17:54
“Научи се да караш ски” стартира на Витоша

На 29 януари Българската федерация по ски ще даде официален старт на програмата "Научи се да караш ски", която се реализира за втора поредна година. Идеята на проекта е да се предостави възможност на децата от София безплатно да се научат да карат ски.  

По този начин значително и трайно ще се увеличи броят на спортуващите деца през зимните месеци.

В последния учебен ден на всяка група от проекта ще се организират състезания между обучаващите се деца, като 10-те най-добри получават право на участие във финалното състезания в края на месец март. Първите 20 отличени деца от финалната надпревара печелят специалната награда - седемдневно напълно безплатно посещение на един от най-добрите курорти в Австрия, където момичетата и момчетата ще могат да практикуват любимия си спорт.

През тази година програмата предвижда да обхване около 2000 ученици от I до IV клас от София, които ще се научат да карат ски без семействата им да плащат за това. Oбучението ще се извършва в рамките на 4-дневни интензивни курсове в периода 4 януари 2010 - 28 март 2010 от водещи специалисти на "Витоша ски училища".

 


Коментари