България с 19 медала във фехтовката от Купа „София“

Фехтовка
Добави в Svejo
    Viasport 19/02/2020 16:35
България с 19 медала във фехтовката от Купа „София“

България завоюва 19 медала в първото издание на международния турнир по фехтовка Купа „София“.
Златни медали донесоха Симона Димова (Академик), Йоана Карова (София), София Цонева (Волов), Николай Димитров (Варна), и Калоян Йорданов (София), а сребърни взеха Калина Стойкова (Ескалибур), Неда Петкова (Младост), Сара Младенова (Варна), Калоян Тосков (Пазарджик) и Георги Младенов (Варна).


С два медала – златен на рапира кадети и сребърен при младежите - си тръгна Дино Рива от Швейцария, чийто треньор е българинът Янаки Алтънов.

 


Домакин на състезанията беше многофункционалната зала на НСА, която прие близо 300 състезатели на рапира и шпага от България, Румъния, Турция, Гърция, Швейцария. Турнирът се проведе на рапира до 12, 14, 17, 20 г. и шпага до 12, 14 г., като състезанието на рапира до 17 и 20 г. бе кръг от Купата на България от календара на Българската федерация по фехтовка, съорганизатор на проявата.

 


Четири рапирни клуба- Олимпик, Ескалибур, Шумен, Авитохол - обединиха усилия в създаването на това събитие с цел да се даде възможност на повече деца от България да участват в международен форум и да премерят сили с фехтувачи от различни страни. Желанието на организаторите е турнирът да стане традиционен и този на рапира до 14 и до 17 г. да стане кръг от Европейската купа от следващия сезон.

 


Снимки: Георги Георгиев

Финалистите от 1-во до 8-мо място във всичките 12 категории получиха подаръчни комплекти от вкусните изделия на „Кармела 2000“, а „Михалково“ АД осигури водата за всички участници, техните треньори и съдиите. Интересното е, че наградени бяха и треньорите на победителите.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари