Петко Христов, българският Рамбо в плен (видео)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 16/03/2020 11:00
Петко Христов, българският Рамбо в плен (видео)

Петко Христов има една от най-тежките задачи от българските играчи в Италия. Един от двамата капитани на младежкия национален отбор е принуден да тренира съвсем сам в апартамента си, в приказния адриатически град Бишелие и да спазва стриктно карантината на извънредното положение в страната.


Още преди да бъде констатиран коронавирус в България, Христов получи покана за контролата на националния отбор срещу Беларус, но този мач не бе в официална дата и неговият клуб не го пусна да се прибере. Последва извънредното положение в Италия и норми регламентирани със специален закон.

 

 

Още миналия понеделник БФС изпрати покана за квалификацията на младежите в края на март с обяснението, че ще бъде осигурена карантина за Христов. Клубът се консултира незабавно с Италианската федерация и тя нареди да се спазва закона. Това наложи работодателите на Петко да подготвят обяснение за БФС, УЕФА и ФИФА, но само дни по-късно и България спусна тежкия товар на извънредното положение.

 

 

Във вторник УЕФА има конферентно съвещание с всичките 55 страни-членки и е почти 100 процента сигурно, че квалификациите ще бъдат отменени, а е извънредно вероятно да бъде отменено за след година и европейското първенство. Много сложно стои въпросът и с европейските клубни турнири. Квалификациите за подрастващи през този месец вече са отменени.

 

Петко показва нагледно, че се държи, като истински професионалист и гладиатор, не допуска доколкото позволява извънредната обстановка, загуба на форма и отпускане. Показва характер, спечелил милиони зрители, характерът на Рамбо във виетнамски плен.

 

 

Светът доживя масова сцена по апокалиптичен сценарии. Бъдещето е на силните. И отговорността да върнат планетата към нормалната скорост на въртене. Петко Христов е надежда за него. За бъдещето.

 

Припомняме, през миналата седмица Андреа Христов и съотборникът му в Славия Емил Стоев дадоха специално интервю за Студио СПРИНТ, в което Андреа разказа за това  как се чувства брат му Петко в Италия. 

 

 

Източник: prosport.bg

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари