Отбелязваме Световния ден на хемофилията - включи се и ти

Здраве
Добави в Svejo
    Viasport 16/04/2020 14:35
Отбелязваме Световния ден на хемофилията - включи се и ти

Този петък, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията. През апри 2020 Българската Асоциация по Хемофилия запоредна година организира информационна кампания в подкрепа на хората с това рядко заболяване.

 

Тази година кампанията по случай Световния Ден на Хемофилията (17 април) ще премине главно онлайн под формата на споделяне на полезни инфографики и видеа на посланици под мотото“Включисе и ти!“ 

 

Всеки от нас е поканен да се включи в разпространението на информация за заболяванетонуждите и проблемите на пациентите, както и да запише кратко видео, с което да покани обществото да бъде по-толерантно и сплотено, особено в тези особени трудни времена на социална изолация. 

Редица публични личности вече записват видеа в домашни условия, с които споделят важна информация за заболяването и пациентите с хемофилия и призовават и други като тях да се включат като посланици на кампанията.

 

Независимо дали сте пациент, член на семейството на болен, болногледач, корпоративен партньор, доброволец, доставчик на здравни грижи или просто човек, можете да спомогнете за повишаване на информираността за заболяването и необходимостта от осигуряване на достъп до адекватни грижи. Една от целите на кампанията е да се намали дискриминацията срещу болните и техните семейства.

 

Чрез всичките си проекти и публични инициативи Асоциацията работи в посока защита на правата и интересите на пациентите, акцентирайки на принципа, че с помощта на съвременно лечение и социална подкрепа, ние можем да бъдем ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – частот едно развиващо се модерно общество.

 

Затова… “Включи се и ти! “

 

Тук можете да откриете 5 полезни инфографики за заболяването, част от информационната кампания:

  1. Какво е хемофилията?
  2. Симптоми и ранна диагностика на хемофилията
  3. Какви са по-специалните нужди на пациентите с хемофилия?
  4. Хемофилията не е заразна
  5. Как се наследява хемофилията?

За да следите всички инициативи на Българска Асоциация по Хемофилия, последвайте профилите им във Фейсбук и Инстаграм.


 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата