Денис Карягин: Исках да ставам футболист, благодарение на баща ми се запалих по волейбола

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 03/05/2020 10:45
Денис Карягин: Исках да ставам футболист, благодарение на баща ми се запалих по волейбола

Младият нападател на Нефтохимик 2010 (Бургас) Денис Карягин, който бе част от националния тим до 19 години за Олимпийския фестивал в Баку и световното първенство в Тунис, говори пред VolleyComment Podcast за приемствеността във волейбола. 

 
- Знаем, че баща ти е бил волейболист, имаше ли натиск от негова страна да започнеш да се занимаваш с волейбол. Той ли те запали по играта?

 

- Да, той ме накара да отида в залата, аз първоначално исках да ставам футболист. С времето и неговите насоки, се насочих изцяло към волейбола, за което му благодаря.

- Какво знаеш и си чувал за неговата кариера?
- Интересувал съм се, и съм говорил с него на тази тема. Чувал съм от други хора, че е бил играч на добро ниво, играл е в центъра. Имал е хубава блокада, това е, което съм чувал за него.

 

Кой е най-ценния съвет, който си получил от баща си до сега?

- Аз постоянно получавам съвети от него, точно определен съвет нямам, но гледам да се възползвам от всички, които ми дава, и да ги прилагам на игрището.

 

- Правите ли разбори след мач?
- Правим разбори след всеки мой мач, той ми казва къде са ми грешките, къде са ми плюсовите страни и гледам да коригирам грешките.

 

- Има ли случаи, когато те е критикувал след мач, и как приемаш неговата критика?

- В момента не се сещам за случай, в който ме е критикувал след мач, но дори и да ме е критикувал, ще го възприема само положително, защото това е само за мое добро.

 

- Предполагам, че следиш световния и европейски волейбол, кое първенство ти харесва и би искал след време да играеш в него?
- Следя първенствата и мога да кажа, че на мен много ми допада руското първенство. Следя и италианското, и живот и здраве, ако тренирам добре, където ми предложат - там отивам.

 

- Имаш ли любим състезател?
- Най ми допада техниката и начина на игра на руския национал Егор Клюка. Това е волейболистът, който ми е любимец.


- До къде се простират мечтите ти във волейбола?

- Като всеки нормален човек, ми се иска да стигна колкото се може по-напред, до върховете. Това зависи само от мен, да тренирам добре и малко късмет. 

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway