Незабравима емоция – когато малки волейболисти правят големи финали

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 09/05/2020 10:00
Незабравима емоция – когато малки волейболисти правят големи финали

Българската асоциация на спортните журналисти организира инициатива, с която предизвика членовете си да разкажат спомени за най-хубавите си преживявания край терена.

 

"Моят любим спортен момент" на basj.bg предлага много интересни истории, една от които е на Александър Александров, главен мениджър на Корпорация Развитие. Предлагаме ви я без редакторска намеса.

 
През годините, в рамките на моята обществена и дарителска дейност, съм участвал в организирането на много каузи за подкрепа на българския спорт – както елитен, така и детско-юношески. Присъствал съм на много състезания, награждавал съм много победители, радвал съм се заедно с тях.
 
Но никога няма да забравя един финал, игран на 2 април 2017 година във варненския Спортпалас. С него завърши най-мащабното състезание за деца, провеждано някога у нас и в Европа – Националната волейболна скаут лига. Аз бях генерален спонсор на състезанието и съорганизатор заедно с Българската федерация по волейбол.
 
Близо 6 месеца 72 отбора – момчета и момичета, изиграха десетки мачове, за да се стигне до финалите. Напрежението беше огромно, спортната и фенска емоция също. Голяма част от родителите и близките на участниците ходеха с тях по турнирите, което още повече „вдигаше градусите“.
 
И това наистина грандиозно състезание завърши по възможно най-добрия начин. С един уникален петгеймов финален мач между отборите (скаути момчета) на ЦСКА и Кърджали, който ни държа във върхово напрежение близо два часа. Още повече, че в този момент започна да изгрява звездата на Георги Татаров, възпитаника на волейболната школа на Кърджали и в момента една от най-големите надежди на българския волейбол.
 
Срещу отбора на Татаров обаче се изправи един страхотно организиран и комплектован състав на ЦСКА, който в крайна сметка доказа, че волейболът е отборна игра и добрият колектив може да победи всяка една индивидуалност.
 
 
 
Клишето „мачът ни остави без дъх“ е напълно приложимо към това, на което станахме свидетели в този ден. Залата беше пълна, публиката екзалтирана, емоциите и напрежението – на своя предел, но готови да изригнат. Както и стана с последната точка, дала победата на ЦСКА с 3:2 гейма и, разбира се, шампионската купа. Публиката нахлу на терена, скандиранията дълго време не утихнаха, а снимките и селфитата бяха стотици.
 
Следваше церемонията по награждаването, но и тя премина под знака на адреналина, който „клокочеше“ във всички нас.
 
Заради тези моменти обаче са оправдани всички огромни усилия и средства по организирането на подобно състезание и аз съм особено щастлив, че в момента с новото ръководство на БФВ започваме работа по следващо издание на Скаут лигата, която вярвам ще донесе още много спортни емоции и радост на участниците и тяхната публика.
 
 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари