Методи Деянов: Всички са фокусирани върху резултатите, но искам да направим от децата и добри хора

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 04/02/2021 11:50
Методи Деянов: Всички са фокусирани върху резултатите, но искам да направим от децата и добри хора

Методи Деянов бе официално представен днес като новия директор на детско-юношеската школа на Царско село. Ето какво сподели той пред клубния сайт на тима:


- Г-н Деянов, влизате в ново амплоа като директор на академия Царско село. Бързо ли се решихте на този ход?

- Аз винаги съм обичал да работя с деца - било то в работата си в школата на ЦСКА или националния отбор на България до 17 години. Да, това е ново амплоа, тъй като е и по-сериозна отговорност. Управлението на академия Царско село е истинско предизвикателство за мен и съм изключително доволен, че имам този шанс. Получих покана от собственика на клуба Стойне Манолов и сметнах, че това е добра крачка в моята кариера.


- Кое е първото нещо, което ще направите?

- Първо ще анализирам сегашната ситуация в академията. Има неща, които със сигурност трябва да се променят. Промените вече започнаха.


- Какви са те?

- На първо място поканих Галин Иванов за треньор в школата. Той ще ръководи момчетата, родени през 2004 година. Владислав Вутов ще поеме формацията U19, която се състезава в Елитната юношеска група. Две формации на момчета, родени между 2005 и 2008 година, остават в ръцете на Пламен Йорданов. С най-малките ще работи Ангел Христов.


- В какво състояние заварихте академия Царско село?

- Бих казал, че има какво да се направи. Моето желание, а и на колегите, е да върнем академията от състоянието и нивото от преди няколко години. Не трябва да забравяме, че Царско село първо започна с футболна академия за децата, а впоследствие се създаде и представителният отбор, който в момента играе в елитното първенство. Факт е, че вероятно фокусът се обърна, но сега съм убеден, че ще обърнем достатъчно внимание на децата.


- Ще се прави ли допълнителна селекция?

- Да, определено е нужно подсилването на някои формации. Също вече обръщаме внимание на най-малките - тези, които са родени след 2013 година. Вече им е време да започват да тренират футбол организирано. Вратите на академията са отворени за всички добри млади футболисти.


- Каква е Вашата философия?

- За всеки един треньор или ръководител е важно да „извади“ добри футболисти. Аз обаче искам и нещо друго, което е не по-малко важно. Искам, освен футболисти, да направим от децата и добри хора. Това е много, ама много важно. Нещо, което може би забравяме в последно време, когато всички са се фокусирали върху резултати, резултати, резултати и то на всяка цена. Не трябва да обръщаме гръб и на доброто.


- Разговаряхте ли вече с Любослав Пенев и какви са неговите очаквания от Академията?

- Разбира се. С Любослав Пенев винаги се работи професионално и определено Царско село може само да спечели от треньор като него. Една от нашите цели е да създаваме футболисти, които да играят в представителния отбор. Сами видяхте как в последната година и половина цели петима играчи успяха да заиграят мъжки футбол, идвайки от школата. Това никак не е за подценяване. В Царско село всеки един добър футболист ще има възможност да попадне в мъжкия отбор и то при треньор като Любослав Пенев.


- Как оценявате тренировъчната база и има ли още какво да се подобри?

- Царско село има една от най-добрите бази в София и го казвам с чиста съвест. Мъжете и момчетата от школата се готвят в един комплекс, а не обикалят различни терени в София. Пуснат е в експлоатация и чисто нов изкуствен терен, който е перфектен за зимни условия. Не трябва да забравяме, че има и зала, в която да се провеждат тренировките при лошо време. Всичко това дава предпоставка за изграждане на добри футболисти.


- Според Вас има ли готови играчи, които могат да подсилят представителния отбор?

- Рано е да се каже. Това трябва да каже Любослав Пенев, който гледа отборите при подрастващите. Ако види талант, то със сигурност и вие ще го видите при мъжете.

 

 

fctsarskoselo.com

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway