Инна Ефтимова: Целите ми за летния сезон са лични резултати и в двата спринта на 100 и 200 метра

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 08/03/2021 08:00
Инна Ефтимова: Целите ми за летния сезон са лични резултати и в двата спринта на 100 и 200 метра

Инна Ефтимова е български състезател по лека атлетика. Националната шампионка на България на 60 метра е участвала в голям брой състезания и има редица постижения - балканска шампионка на 200 м, вицешампионка на 100 м, носителка на 3 медала от Балканиада в Клуж, и е изпълнена с очаквания, амбиции и надежди по повод предстоящото си участие на Олимпиадата в Токио, 2021 г. 

 

- Инна, правиш един от най-силните си зимни сезони. Постигна втория си най-добър резултат на 60 метра - 7.27 сек, какво още можем да очакваме от теб? 
- Много съм щастлива от силните си резултати през сезона. Всичко се дължи на много труд, вяра и мотивация. Готова съм да подобря личния си рекорд на 60 м.

 


- Силните ти резултати помагат много за ранкинг системата за Олимпийските игри в Токио - оптимистка ли си, че ще бягаш на този толкова важен форум в Япония?
- Силните ми резултати през сезона помогнаха много за изкачването ми в ранкинг система за Токио. В момента съм на 53-та позиция, която ми гарантира участие на Игрите. Въпреки това, целите ми за летния сезон са за лични резултати и в двата спринта на 100 и 200 м. Именно мотивацията за Олимпиадата в Токио ме кара да работя по-усилено от всякога.

 

- За един спринтьор работата във фитнеса е изключително важна целогодишно - по колко време седмично прекарваш във фитнеса, изграждайки състезателната си форма? 
- В зависимост от периода, в който се намирам, прекарвам различно време във фитнеса. В подготвителния период се набляга изключително на силата, затова 3-4 дни в седмицата работим по около 3 часа. В състезателния период силовите тренировки се намаляват на половина, тогава се набляга повече на беговата работа. Благодарна съм на фитнеси Пулс, че ми предоставят страхотната си база, за моята подготовка за Олимпиадата в Токио. 

 

 

- Много хора, които те познават, знаят, че се занимаваш с изкуство. Разкажи за тези, които не са запознати с тази твоя дарба. 
- Изкуството в моето семейство се предава от поколение на поколение. Моят дядо и баща са художници, а аз от малка рисувам. През годините съм печелила различни конкурси. Завърших колеж по изобразителни изкуства, а след това и висше образование специалност “Графичен дизайн”. Създадох и свой бранд за ръчно рисувани аксесоари - Артина - @artinacustom.

 

- Имала си трудни моменти в своята кариера - как се справя един спортист в най-тежките мигове и изправя глава, за да се върне по-силен от преди?

- Имала съм много трудни моменти в кариерата си. Подкрепата на семейството и треньорката ми Валя Демирева са в основата на моя успех. Трудностите ме направиха по-силна и ме превърнаха в професионалист, който съм в момента. От друга страна винаги съм била целеустремена и съм следвала целите си докрай. През годините съм направила много жертви в името на кариерата си и нито за момент не съм съжалявала, а усиленият труд и мотивацията за успех са неочаквано добра комбинация.

 

 

Припомняме, че преди седмица Инна Ефтимова бе специален гост и в Студио СПРИНТ. 

 

 

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway