Лъчезар Коцев: Всички ние трябва повече да се постараем да вдигнем нивото на нашите деца

Баскетбол
Добави в Svejo
    Мария Маринова 17/05/2021 13:20
Лъчезар Коцев: Всички ние трябва повече да се постараем да вдигнем нивото на нашите деца

Шампион 2006 спечели титлата на Държавното първенство за девойки U19, след като записа пет поредни победи на завършилия вчера турнир в Стара Загора. Пред BGbasket.com старши треньорът на тима Лъчезар Коцев сподели и мнението си за представянето на отбора му и направи равносметка на целия турнир.

 

-  Изиграхте изключително оспорван мач с Берое Стара Загора на финала, с какво успяхте победите?

 

- Успяхме да победим със силния характер, който има в отбора, а и като цяло в нашия клуб. През годините многократно сме побеждавали отбори, които са ни превъзхождали в много от компонентите на играта. Това се изгражда от треньорите с годините, разбира се, е изключително важно да се подберат и точните състезатели. Конкретно за този мач Берое не успя да се ориентира към нашата защита.

 

- Доколко опитът, който момичетата натрупаха при жените, помогна да спечелите титлата?

 

- Това е един от най-важните моменти. Изиграхме много мачове при жените, участвахме в турнира за Купата и мачовете за третото място при жените. Всичко това ни помогна изключително много, за пореден път го видях. Тук искам да благодаря на целия треньорски екип, който беше с мен и че бяха толкова всеотдайни и креативни. Благодаря Ви, Ирена Колева, Борко Здравкович и Кристиян Димитров!

 

- Как оценявате представянето на отбора по време на целия турнир?

 

- Успяхме да надградим по малко във всяка една от срещите. Щастлив съм, че децата успяха да възприемат нашите изисквания извън и на терена. Показахме в много голяма част от времето, че играем красив и атрактивен баскетбол.

 

- Какво мислите за конкуренцията и нивото на турнира като цяло? Има ли момичета, които са готови да играят на ниво жени?

 

- Мнението ми е, че всички ние трябва повече да се постараем да вдигнем нивото на нашите деца. Във всеки отбор има талантливи деца, но само с талант няма как да се получат нещата. Трябва да работим върху селекцията и обучението на състезателите. Има момичета, които могат да играят в женските отбори и се надявам да се доразвият.

 

- Каква е равносметката Ви за този сезон и какви цели си поставяте за следващия?


- Оценката е положителна. Като начало малко ще си починем и ще преначертаем пътя на отбора за следващата година. Накрая искам да благодаря на всички, които ни подкрепяха и дадоха увереност, че можем да стигнем дотук.

 

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway