Виктор Карагьозов: Отбелязахме достойно класиране на Евроволей U17

Волейбол
Добави в Svejo
    Ани Колева 21/07/2021 19:45
Виктор Карагьозов: Отбелязахме достойно класиране на Евроволей U17

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години завърши на пето място в крайното класиране на европейското първенство в Тирана (Албания). Тимът, който бе балкански шампион, бе изпълнен с амбиции за медали, но поредица от контузии и други обстоятелства доведоха до оставането на младите ни волейболисти извън финалната четворка. Старши-треньорът на тази селекция Виктор Карагьозов заяви в интервю за BGvolleyball.com,че на базата на всички обстоятeлства, петото място е едно достойно класиране.

 

- Каква е равносметката за петото място на Европейското първенство?

 

-Удовлетворен съм от това, което постигнахме. Смятам, че е едно достойно представяне. По-обстойни анализи би трябвало да дадат хората от федерацията и Владо Николов, който беше с нас по време на шампионата.

 

 

- Доколко контузиите повлияха?

 

- Със сигурност повлияха. Още от самото начало бяхме лишени от възлови състезатели. Капитанът Виктор Томов не пътува с нас, счупи скула в първия контролен мач преди шампионата. Стилян Делибозов счупи палец във втората проверка, ден преди заминаването. В процеса на европейското имахме своите проблеми. Основният диагонал Кристиян Титрийскии отказа да играе след третия мач, не можах да го ползвам. Причината - болки в рамото. Но проблемът винаги моге да се преодолее, въпросът е на лична мотивация и морално волеви качества. В последния мач основният разпределител Симеон Николов също се контузи, изкълчи глезен.

 

- Въпреки проблемите, все пак успяхте да се преборите за петото място.

 

- Момчетата проявиха характер, воля и волейболни аргументи. Най-радващото е, че имат морално- волеви качества, с които да се преборят.

 

 

- Какво им каза преди последния мач?

 

- Това беше мач на мотивация. Опитах се да ги настроя да се борят максимално в името на родината. И с малкото сили, които им бяха останали, да влязат концентирани.

 

- Доволен ли си от тези момчета?

 

- Удовлетворен съм от ядрото на отбора. Естествено имаше и хора, които не дадоха, това което могат, и тяхната мотивация не беше на ниво. Но гръбнакът на тима показа волейболни качества и аргументи.

 

 

- Владо Николов заяви след шампионата, че има хляб в този отбор. Твоят коментар?

 

- Много е рано да се правят анализи за спортно-техническите качества в тази възраст. Но да, има няколко човека, които имат бъдеще във волейбола.

 

- Какви изпитания предстоят пред този отбор за бъдеще?

 

- През следващата година имаме квалификация за европейско, европейско първенство, световното, ако се класираме и европейска олимпиада.

 

 

- На база на показаното, предвиждате ли промени в състава?

 

- Ще има анализи, но със сигурност има разочарование от някои момчета.

 

- Какво си пожелаваш за бъдещето?

 

- Първо момчетата да бъдат живи и здрави, да съумеем да обезпечим подготовката по най-добрият начин и естествено да покажем най-доброто, на което сме способни. Логично е да имаме и още по-голяма мотивация, както и момчетата да се борят за своето себедоказване.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway