Даниел Клечков: Влязохме в ритъм с агресивна защита

Баскетбол
Добави в Svejo
    Мария Мицова 04/08/2021 15:30
Даниел Клечков: Влязохме в ритъм с агресивна защита

Баскетболистите U18 стартираха ударно европейския Чалънджър в Левице - с гръмка победа, но и много добра игра срещу Унгария. Ето какво сподели наставникът Даниел Клечков след срещата пред BGbasket.com:

 

- След бавното начало, мачът се получи страхотно. Как го видяхте вие отстрани?

 

- Имаше напрежение в началото, поради липсата на мачове, но се радваме, че влязохме в ритъм заради агресивната и твърда защита, която демонстрирахме почти през целия мач.


-Направи впечатление, че всички допринесоха за успеха, силите са някак равномерно разпределени, как успяхте да постигнете това?

 

- Всички се включиха много добре и радващото е, че всеки бе пределно мотивиран да допринесе за отборната игра. Радваме се, че всеки взе участие и благодарение на това никой не се спести във фаза защита.


- Виждате ли това, което искате от играта? Изпълняват ли указанията момчетата?

 

- Момчетата се старят да изпълняват това което тренирахме, но това е само един мач. Надяваме се следващия мач да влезем с още по-голяма енергия и желание и това да бъде нашият стил през целия турнир.


- Какво да очакваме от мача с Ирландия?

 

- Ирландия е с доста променен състав от европейското в Черна гора. Днес ще ги гледаме срещу отбора на Унгария. Както и да изглеждат ние трябва да гледаме нашата игра и да направим всичко възможно да се подобряваме с всеки мач.

 

 

Снимка: ФИБА

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway