Йоана Константинова: Пожелавам си здраве и да нямам контузии

Тенис
Добави в Svejo
    01/01/2022 19:00
Йоана Константинова: Пожелавам си здраве и да нямам контузии

Йоана Константинова изпраща изключително успешна година. Талантливата българка зае второ място на световното отборно първенство до 14 г. и второ място на европейското отборно първенство в същата възраст. Константинова спечели три титли от турнири на ITF на сингъл (четвърта категория в Ларнака и Кайро и пета категория в Стара Загора). Йоана се подготвя за новия сезон в осигурената от Българска федерация по тенис зала „София". Там тя тренира с дългогодишната националка за Фед къп Изабелла Шиникова. В часовете преди Нова година Константинова даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.
 
- Йоана, през тази година постигна много успехи и на национално и на лично ниво. Как оценяваш представянето си и доволна ли си от постигнатото?
- Да, доволна съм от себе си. Разбира се винаги може и повече, но съм доволна от резултатите които постигнах и се надявам през следващата година да бъдат още по-добри.

- Кое беше най-голямото постижение за теб през годината?
- Успях да спечеля две титли от турнири на ITF четвърта категория. Станахме втори на световното отборно първенство и втори на европейското отборно първенство. Това са неща от които няма как да не се гордея.

- Какво е чувството когато играеш на световно първенство и представяш България?
- На мен много ми харесва. Всеки се раздава на максимум за отбора и за страната ни. Вижда се хъс за победата. Знаеш, че не играеш само за себе си и това те мотивира още повече.

- Как минава подготовката ти за новия сезон?
- Всичко минава добре. Има леки промени които правим в играта ми. Нещата се получават доста добре за сега.

- Направи тренировки с националката за Фед къп Изабелла Шиникова. Помага ли ти тя със съвети?
- Да, искам специално да благодаря на Изабелла. Тренираме двете и се получава доста добре. Няма как да не научавам нови неща от толкова добра и опитна тенисистка.
- Какви са първоначалните ти планове за следващата година като турнири и подготовка?
- Ще започна годината с двуседмична подготовка в тенис академия в Швеция. След това ще играя на турнир или в Украйна или в Тунис, но всичко зависи от ситуацията с ковид. През Новата година ще наблягам предимно на турнири от трета и четвърта категория на ITF. При възможност ще играя и на турнири от първа и втора категория.

- Какво ще пожелаеш на тенис обществото в България?
- Най-вече здраве! Това е най-важното в момента. За себе си пожелавам да нямам контузии и да се разбирам все така добре с треньора ми. Искам да благодаря на Българската федерация по тенис и специално на г-н Стефан Цветков за огромната подкрепа, която получавам във всеки един момент когато имам нужда.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway