Обявиха 15-годишна за “новата Мартина Хингис”

Тенис
Добави в Svejo
    Tennis24.bg 26/12/2011 11:58
Обявиха 15-годишна за “новата Мартина Хингис”

Бившият треньор на тенис звездите Мартина Хингис и Ана Иванович и настоящ наставник на Саманта Стосър - Дейвид Тейлър, даде прогноза за бъдещето на женския тенис. И по-специално на 15-годишната австралийка Ашли Барти, която според него има потенциал за номер 1 в света.

През годината Ашли Барти спечели „Уимбълдън”, а освен това преди дни си извоюва "уайлд кард" за Australian Open в силен плейофен турнир.

"Тя е завършен играч, една подобрена версия на Хингис. А дори в момента сервира по-добре от Мартина," смята Тейлър, който изведе Стосър до титлата от US Open.

"Не съм виждал някой с такъв потенциал, без да е навършил 16 години. Видях Иванович на 16, когато загуби от Винъс Уилямс с 6:7, 6:7, но нейната игра бе тотално различна - мощен сервис, мощен форхенд. Барти няма силата на Винъс и Серена, но тя има невероятен усет, на който не можеш да научиш никой. Тя знае как да променя темпото на игра. Тя може да играе на всички настилки и да се справя с напрежението. Почти няма слаби страни. Има всичко. Ето защо е толкова специална," анализира Дейвид Тейлър.


Коментари
Betway