350 клуба участваха в “Спорт в свободното време”

Общество
Добави в Svejo
    Даниел Мечикян 16/05/2009 22:00
350 клуба участваха в “Спорт в свободното време”
Тази година 350 клуба са се възползвали от програмата “Спорт в свободното време”. В 71 населени места са осигурени средства за едномесечно безплатно обучение на децата по плуване, съобщи БТА.

Това съобщи днес в Перник председателят на ДАМС Весела  Лечева. Според нея спортът е един от начините, по който можем да се противопоставим на агресията. Стартиралата кампания на ДАМС заедно със звездите на българския спорт Пламен Константинов, Петър Стойчев, Стефка Костадинова, Красимир Балъков има една единствена цел - да мотивира нашите деца, че спортът е най-доброто средство за  успешна реализация в живота. Програмите на агенцията -  “Научи се да плуваш”, “Спорт в свободното време”, “Научи се да караш ски”, “Научи се да играеш тенис” дават възможност и средства на клубовете в цялата страна да обучават децата безплатно, допълни Лечева.
Тенисисти от пети и шести клас мериха днес сили с петкратната световна шампионка по стрелба Весела Лечева. След края на оспорваните мачове ш, подари на двата тенис клуба в града две ракети и десет кутии с топки.


Коментари