Избраният за Най-добър млад спортист на България за 2011 г.: Призът означава много за мен

Ски скок
Добави в Svejo
    Viasport 06/04/2012 14:45
Избраният за Най-добър млад спортист на България за 2011 г.: Призът означава много за мен

- Влади, какво означава за теб наградата Най-добър млад спортист на България за 2011 г.?
- Наградата означава много за мен. Това е нещо невероятно да си един от най-добрите спортисти на своята страна. Това е едно много голямо признание!

- Изкара доста труден сезон. Тази награда ще те мотивира ли да продължиш напред и да се върнеш на пътя на успехите?
- Наградата е страхотен стимул за всеки млад спортист. Надявам се, че ще успея да бъда още по-мотивиран и ще продължа напред в развитието си.

- Имаше здравословни проблеми през целия сезон. Какво е в момента състоянието ти?
- Все още не съм много наясно какво точно е състоянието с колената ми. Оказа се, че разкъсаните връзки на капачката са в едното, а в другото коляно имам отчупен хрущял, който може би ще трябва да се извади. В Австрия правих процедури, физиотерапия. В момента съм в активна почивка и ще видим дали ще се подобрят нещата. После отново ще мина на ядрено-магнитен резонанс, за да се види какво е състоянието след като не съм имал натоварвания.

- Каква е програмата ти в предстоящите дни и седмици?
- На първо време ми предстои завършване на училището и абитуриентски бал. После ще ходя на преглед за колената и оттам нататък ще правим програма за лагери, подготовка и стартове.

- Сега си редовен ученик, така ли?
- Да, вече съм редовен ученик. Върнах се в клас и всичките ми съученици се държат с мен, както обикновено. Аз съм си един от тях и не съм нищо по-специално. Сега залягам здраво над учебниците, имам доста изпити да премина. Искам да благодаря и на моите учители, и на директора на спортното училище в Самоков, които проявяват разбиране към мен.

- Кога са ти матурите?
- На 21 май е тази по български език, а на 24-и ще държа по история по мой избор.

- Ще се върнеш ли да живееш в Австрия?
- Надявам се след около два месеца отново да сме там със семейството ми и да имам възможност за по-добра подготовка и стабилно представяне през новия сезон.


Коментари
Betway