Трима наши ще плуват на Младежките игри в Сингапур

Плуване
Добави в Svejo
    Владислава Николова 05/04/2010 20:04
Трима наши ще плуват на Младежките игри в Сингапур
България ще има поне трима представители в плуването в първото издание на Младежките олимпийски игри в Сингапур през август. Старши треньорът на националния отбор Веселин Суров обаче е убеден, че максималната квота от 4 бройки ще бъде попълнена. По регламент в плуването участниците са по двама при младежите и при девойките. В Сингапур, за разлика от олимпийските игри, ще има и петдесетаци. Нормативи са покрили състезателят на ПК Люлин - Лъчезар Шумков (100 м и 200 м бруст), Михаил Качаунов (ЦСКА - 100 м св. стил) и Христина Мунчева (Вихрен - 50, 100 м св. стил). Лъчезар Шумков покри нормативите за Сингапур по време на турнира „Александър” в Солун през миналата година.
Снимка: сп. "Плуване&Водна топка".
Крайният срок за покриване на нормативи е през месец май, а след това ще бъде направена ревизия на резултатите, за да се избегне прекалено големият брой участници. В полезрението на Суров са още гърбистът от Сандански Любомир Алексиев и специалистката в бътерфлая от Бургас Добромира Иванова. 

”Ако някой от другите даде по-добри времена, той ще плува в Сингапур. Няма да пътуваме като туристи. Най-важното е представянето на отбора”, заяви Суров.

Коментари