Балъков ще играе голф и футбол с децата

Голф
Добави в Svejo
    Viasport 21/06/2012 17:58
Балъков ще играе голф и футбол с децата

Футболната звезда Красимир Балъков, който отскоро е лице на турнира MercedesTrophy за България, ще участва в няколко инициативи за развитие на детския голф на Българската голф асоциация.

На 23 юни, събота, в Pirin Golf & Country Club ще се проведе финалният кръг на MercedesTrophy, който ще определи тримата български състезатели за финалите на турнира в Щутгарт през есента. На следващия ден – 24 юни, отново в клуба в полите на Пирин, Балъков, заедно с шефовете на Mercedes за България Пламен Митев и Филип Китов и с тримата финалисти ще се изправят срещу детския ни национален отбор.

В понеделник, 25 юни, сцената на голф забавленията се пренася в Голф клуб “Св. София”. Денят ще започне с голф състезание за деца в три дисциплини – най-дълъг удар, най-точен удар и най-добър пътинг удар. След това Красимир Балъков ще направи голф клиника за всички участващи деца. Кулминацията на деня ще бъде футболен мач на стадиона на Голф клуб “Св. София”, в който бившата легенда на националния ни отбор ще играе с децата.

Компанията представител на Mercedes за България – Балканстар, ще участва активно в програмата за развитие на детския голф на Българската голф асоциация. Mercedes Trophy – Junior League ще се провежда всяка сряда от 9 ч. с последователни тий таймове от 1-во и 10-то тий. Форматът на игра ще е индивидуален стейбълфорд на 18 дупки. В края на всеки месец ще се излъчва победител за месеца, като се вземат най-добрите два от четири възможни кръга.

Този турнир ще даде възможност на всички деца да се запознаят със състезателната страна на голфа. Играейки с по-напреднали свои връстници, начинаещите деца ще имат стимул да се развиват с по-бързи темпове в играта.


Коментари
Betway