Ралица Милева: Участието ми на игрите дължа и на финансовата помощ на „Еврофутбол”

Гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 08/08/2012 14:44
Ралица Милева: Участието ми на игрите дължа и на финансовата помощ на „Еврофутбол”

Ралица Милева бе единствената ни представителка в спортната гимнастика на олимпийските игри в Лондон. Тя е и единствената ни олимпийка, която бе финансирана по програмата „Спортни таланти” на „Еврофутбол”, на която Viasport.bg е медиен партньор. Това бе първата олимпиада на Ралица, която е само на 18 години. Тя завърши 56-та в квалификациите на индивидуалния многобой, като събра 48,432 точки от отделните уреди.
Разговорът с Ралица идва няколко дни след завръщането й от Лондон.


- Здравей, Ралица! Вече си на родна земя, как се чувстваш у дома след емоциите на олимпиадата?
- Здравейте, чувствам се прекрасно, радвам се, че съм у дома!

- Какви са впечатленията ти от организацията и условията за тренировка и провеждане на състезанията? Бяха ли подготвени домакините?
- Организацията беше горе-долу на ниво. Колкото до тренировъчните зали и залата, в която бяха състезанията, нямам от какво да се оплача. Аз съм играла в тях и това до някъде ми помогна, защото се чувствах „в свои води”. Освен това смятам, че официалната зала ми носи късмет (смее се). Доволна съм от това, което ми се случи там!

- Какво ще кажеш за публиката?
- Публиката беше невероятна, залата беше пълна!

- Как се чувстваше преди да започне състезанието?
- Леко нервна и напрегната – малко преди това тренировките ми на греда не минаха добре, не бях доволна от себе си. Това ме постави под голямо напрежение за самото състезание.

- Какво ти каза треньорът преди да излезеш за първото си изпълнение?
- Да мисля и да играя спокойно.

- Имаше ли по-специален разговор с Йордан Йовчев преди състезанието? Все пак, това е ти бе първа олимпиада, а той е „ветеран” в това отношение...
- Специален разговор не сме имали, но той непрекъснато беше до мен и ме подкрепяше. Това, което съм запомнила от него е, че трябва да играя така, че аз самата да остана доволна от себе си и от свършената работа!

- Извън класирането и крайния резултат, какво мислиш за  представянето си? На кой от уредите игра най-добре?
- Според мен на всички уреди се представих много добре. Разберете, че има много детайли, невидими и неразбрани от широката публика. Смятам, че представих България достойно!

- Кои бяха твоите фаворитки на отделните уреди?
- Винаги съм харесвала отбора на Румъния.

- Каква е равносметката ти от първото ти участие на олимпийски игри?
- Доволна съм, но можех да се справя и по-добре!

- Кои бяха хората, които застанаха зад теб – финансираха подготовката и участие ти в олимпийските игри?
- На първо място, най-близо до мен бяха моите близки и личните ми треньори. Финансирането и помощта за подготовката ми за олимпийските игри обаче дължа изцяло на „Еврофутбол” и Йордан Йовчев!

- Накрая какво ще кажеш на твоите родители, треньор и колеги?
- На моите близки искам да изкажа огромни благодарности за всичко, което са направили за мен! Били сме заедно и в хубаво, и в лошо – научили са ме на много неща и мога да им кажа само едно голямо БЛАГОДАРЯ!


Коментари
Betway