В Пловдив започва силен турнир по тенис

Тенис
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 19/04/2010 17:08
В Пловдив започва силен турнир по тенис
На кортовете на ТК Локомотив в Пловдив днес започна турнирът по тенис за юноши и девойки до 18 години "Пловдив Къп".
Състезанието се провежда за пета поредна година и, благодарение на отличната база и организация, успя много бързо да се изкачи от най-ниската пета до трета категория. Така за първи път в България ще се проведе турнир от календара на ITF от такъв ранг. Повишаването на категорията логично доведе до голям интерес от страна на тенисисти от цяла Европа и през тази година в състезанието ще участват представители на 15 страни при момчетата и 17 при момичетата.

Димитър Кузманов ще защитава титлата си на кортовете на своя клуб.
Снимка: Александър Петров
На "Пловдив Къп" ще играят най-добрите ни тенисисти до 18 години, като при юношите надеждите за титла са свързани с Димитър Кузманов, който през миналата година именно в Пловдив спечели първия си международен турнир при юношите, а седмица по-късно триумфира и с титлата на "Кенана Къп" в Хасково.
Освен Кузманов, в основната схема участие ще вземат Александър Велев, Стефан Атанасов и Марсел Радев, а в квалификациите ще играят още 18 български тенисисти. При момичетата конкуренцията също е много голяма и само Ани Вангелова и Лиана Тодорова успяха да попаднат директно в основната схема, а „уайлд кард" от организаторите получиха едни от най-талантливите млади тенисистки в лицето на Борислава Ботушарова, Александра Митровска, Джулия Терзийска и Сара Боевска. В квалификациите ще играят още 14 български тенисистки, които ще се борят за четирите места, даващи право на участие в основната схема.
Квалификациите са в понеделник и вторник, а мачовете от основната схема започват в сряда.
Коментари