Казанлък събира най-добрите волейболистки при старшата

Волейбол
Добави в Svejo
    Любомир Тодоров 19/04/2010 19:37

От днес до неделя (20 - 26 април) Казанлък събира най-добрите отбори по волейбол за девойки старша възраст за двубоите от републиканското първенство. Осемте финалисти, които ще се впуснат в битката за шампионската титла на България са тимовете на ЦСКА,  Септември (Сф), Спартак (Пл), Велбъдж (Кн) Локомотив (Сф), Марица (Пд), Звезди 94 (Сф) и домакините от Казанлък. В отборите играят много млади волейболистки, които участват  като основни състезателки и в женските формации на своите клубове, което прави надпреварата изключително интересна.


За домакинството на държавните финали основен кандидат до последно бе клубът на Спартак  (Плевен), чиито девойки старша възраст завършиха без загуба редовния сезон и са един от главните кандидати за разпределението на медалите, заедно с ЦСКА и Марица (Пд).

Домакинството обаче за пореден път бе спечелено от града на розите, който също има апетити за призовите места. През миналата година клубът на Казанлък бе домакин на финалите при девойки младша възраст и има амбицията да се развива като волейболен център на България. В последно време Казанлък се оформя и като основна база на националните волейболни гарнитури, особено на женския ни представителен тим, който често отсяда за лагер сборове и подготовка в спортната база на балканския град.


Коментари
Още по темата