Стара Загора приема ІІ кръг на Купата на Coca-Cola

Футбол
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 20/04/2010 11:04

Вторият футболен турнир за Купата на Coca-Cola, част от националната програма “Децата и футболът” за 2010 г., ще се проведе в Стара Загора на 22 и 23 април 2010 г. Състезанието ще се състои на Градския стадион. Турнирът в града е под патронажа на г-н Светлин Танчев, кмет на Стара Загора.
250 деца от осем отбора ще вземат участие във футболния турнир, сред тях и миналогодишният победител ПФК Берое (Стара Загора):

Ето и останалите участници: ФК Стара Загора (Стара Загора), ФК Розова Долина (Казанлък), ФК Траяна (Стара Загора), ФК Левски (с. Ягода), ФК Ботев (Гълъбово), ФК Чирпан (Чирпан, ФК Минъор (Раднево).


Турнирът за Купата на Coca-Cola е юбилеен и се провежда за 10-и път в Стара Загора. Любипитното е, че в неговите първи издания са участвали сегашните играчи на "хита" на "А" група – Берое, а именно Тодоров, Ковачев и националът Иво Иванов, който тогава защитава цветовете на Розова долина (Казанлък), а по-късно влиза в спортното училище на Стара Загора и заиграва в Берое.

Друг интересен факт е, че тимът на ФК Стара Загора е рожба на най-младата футболна школа в града на липите. Президент на школата е Дамян Георгиев, настоящ шеф на фаворита за Купата на България.
ФК Левски идва от курорта Ягода, известен със силно лековитата си минерална вода.

Отборът на Чирпан миналата година беше на прага да поднесе най-голямата изненада, отстъпвайки на финала след дузпи. Любопитно е, че отборът беше воден от историк.


Коментари