Започна шампионат по бокс за ученици

Бокс
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 22/04/2010 17:04

С участието на 31 отбора от цялата страна в Благоевград започна държавният личен и отборен шампионат по бокс за ученици. В продължение на три дни между въжетата на ринга в зала "Скаптопара" ще кръстосат ръкавици близо 100 състезатели на възраст до 13-14 години.

Първите двубои започнаха днес в 16 часа. Преди това отец Петър Стефанов отслужи молебен за здраве и успех на всички участници. Утре състезанието ще продължи също в 16 часа, а в събота от 10 часа ще се играят финалите.
Момчетата са разпределени в 21 категории, само в най-тежката няма участници и финалите ще бъдат 20.

Преди две години Благоевград беше за първи път домакин на подобно състезание и тогава момчетата от клуб Пирин на известния благоевградски свещеник и боксов треньор от града-домакин отец Андон Шавулев спечелиха отборно състезанието за купа "България". Сега домакин и главен организатор на състезанието в града заедно с Българската федерация по бокс е другият благоевградски боксов клуб – Тайсън, с президент Румен Чавдаров. Прави им чест, че такъв малък клуб пое ангажимента да организира национално първенство и всичко е наред, коментира Димитър Арнутлиев от БФБ.

По-късно през годината благоевградският боксов клуб Пирин на отец Андон Шавулев ще бъде домакин на държавния шампионат за купа "България" за юноши до 15-16 години.


Коментари
Още по темата