24 ученически тима стартираха в SportVolley

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 08/12/2012 15:19
24 ученически тима стартираха в SportVolley

Весела глъч, нетърпение за изява и много емоции изпълниха волейболната зала на Националната спортна академия (НСА), където днес стартира ученическия турнир SportVolley, организиран от бившия национал Иван Зарев и неговата организация "Младите в действие".

Двадесет и четири отбора от столични училища за момичета и момчета (5-7 клас) започнаха двудневните битки за спечелване на трофея в състезанието, чиито медийни партньори са специализираният волейболен сайт BGvolleyball.com и Viasport.bg.

 

В състезанието сили ще премерят  ученици от 26-о СОУ, 2-ро СОУ, 31-о СОУ, 78-о СОУ, 93-то СОУ, 104-о СОУ, 109-о СОУ, 118-о СОУ, 119-о СОУ, 132-ро СОУ, "Христо Топракчиев" (Божурище), училище за деца с увреден слух „Проф. Д. Денев” и гостите от Босилеград (Сърбия).
 
Специални гости на откриването бяха бившите национали и състезатели на ЦСКА Евени Иванов и Светозар Иванов, легендата във волейбола Димитър Златанов, Добромир Лазаров, президент на ВК Божур Волей (Божурище), а от столична община - Валя Ликова. Турнирът предизвика интерес сред волейболната общественост, да уважат Иван Зарев в залата на НСА дойдоха още треньорът на мъжкия отбор на ЦСКА Александър Попов и бившият национал и капитан на тима Николай Иванов.
 


„Много се радвам, че днес тук са се събрали толкова деца. Много е важно в тази възраст да спортуват. Като бивш волейболист естествено искам да има повече, които играят волейбол. Но важното е спортуването, независимо какво”, заяви в приветствието си до участниците Евгени Иванов.
 
„Дано сърцата ви да туптят много за волейбола”, пожела на децата пък легендарният волейболист от миналото Димитър Златанов.
 
Оригинална формула за турнира е измислил Иван Зарев, като паралелно с мачовете има и други забавления за децата и те получават подкрепа и нагледни знания от гостуващите звезди. Залата на НСА е разделена на три зони, като в левия ъгъл е игрището за надпреварата при  момчетата, в десния за момичетата, а в центъра са предвидени специални мероприятия.

В централната зона волейболистите, присъставщи на турнира, правиха демонстративни тренировки на желаещите деца. Бивши и настоящи състезатели показваха отделни елементи във волейбола и обясняваха тяхното изпълнение, като предизвикваха голям интерес в дацета.
 


До тях пък специалист по изправителна гимнастика занимаваше учениците и показваше различни упражнения. Паузите между мачовете бяха запълнени с щафетни игри и турнир по стрелба извън залата.
 
"Погрижили сме се децата да не скучаят по време на турнира”, заяви за BGvolleyball.com Иван Зарев, който не спираше да обикаля и да се грижи за добрите условия по време на турнира.
 
Очаквайте резултати от днешния ден и фотогалерия по-късно в BGvolleyball.com.


Коментари
Betway