Караньотов с победа в Андора

Мотоциклетизъм
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 21/09/2009 09:06
Караньотов с победа в Андора
15-годишният мотоциклетист Ангел Караньотов с КТМ спечели четвъртия кръг от европейския шампионат по супермото в клас S3, който се проведе на пистата Пас де ла Каса в Андора.

Българският пилот отново взе максимален брой точки от двата манша и увеличи преднината си във временното класиране на 42 точки. Караньотов води в подреждането пред Янина Вьортеле от Германия, а до края на шампионата остават още три старта.
В клас "Open" другият български състезател Росен Тончев също с КТМ завърши пети, на същата позиция е и във временното класиране за европейския шампионат.

Следвашият кръг от шампионата на Европа е на 18 октомври в Гърция, а седмица преди това Караньотов и Тончев, заедно с Александър Георгиев, ще са част от българския национален отбор за най-престижното състезание по супермото - Световната купа на нациите, коeто ще се проведе на пистата "Долна Митрополия" край Плевен.

Преди 2 седмици Караньотов спечели по безапелационен начин и двата манша на супермото в италианския град Латина. "Разтуптя ми се сърцето – призна тогава майка му – известната актриса Аня Пенчева. - Той тръгна последен, защото моторът му бе с проблеми, но излезе първи. Не го споделям, за да се хваля, а защото знам какви усилия костват и на него, и на баща му Ивайло тези победи", довери развълнуваната Аня.


Коментари