133-о СОУ спечели купа „Манченко”

Баскетбол
Добави в Svejo
    Viasport 27/04/2013 16:10
133-о СОУ спечели купа „Манченко”

133-о СОУ „А.С. Пушкин” спечели първото издание на 3х3 купа „Манченко” в двора на І Английска езикова гимназия в София.

В изключително драматичен финал възпитаниците на 133-то училище победиха 9 Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” с 9:8 след продължение, като в  редовното време резултатът бе 7:7.

Четиримата играчи: Александър Илиев, Калоян Василев, Виктор Сотиров и Христо Маринов, водени от преподавателя по физическо възпитание Ж. Иванов,  вдигнаха преходната купа „Манченко”, връчена им от капитана на Лукойл Академик Тодор Стойков. Освен него зрителите посрещнаха с аплодисменти първия и единствен българин, играл в НБА - Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол.

„Благодарим за помощта на г-н Глушков, който предостави изкуствената настилка, официалното подово покритие за 3х3 баскетбол. Това направи празника на участващите пълноценен – заяви Методи Манченко, един от организаторите на събитието. - Мисля, че той е истинският гарант това начинание да се превърне в добра традиция”.

 В полуфинала руската ракета „Пушкин” се заби инфарктно в сърцето на „джентълмените” от 1 АЕГ със 17:16 и помрачи празника на гимназията, която чества 55 години от своето основаване.
Освен медалите възпитаниците на руската гимназия получиха ваучери, предоставени от „Софияринг Мол” по 50 лв. за покупка на спортни стоки в магазините „Интерспорт” и стекове с безалкохолни напитки на „Пепси”.

Двама от тях обраха и индивидуалните призове – Александър Илиев, определен от спортния директор на турнира Филип Илиев като MVP от всичките 32-ама състезатели в турнира, и най-точния стрелец в HDI конкурса за тройки Емил Карасанов с 6 точни удара от 10 стрелби. Двамата си тръгнаха общо с ваучери за 100 лв.

В друг нажежен до червено финал за 3-ото място Испанската гимназия победи с изпълнение на фаул в последната секунда 1-а АЕГ с 13:12. Реализаторът Даниел Николов беше отличен и получи от играча на шампиона Лукойл Академик Боян Попович ваучер за 50 лв. за най-добър борец.

 Единственият българин, участник на три олимпийски игри – Георги Панов, награди сребърните медалисти от Френската гимназия, отстранили в полуфинала с 10:7 момчетата от 164-а Испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес”.

В групите бойкият тим на 164-а Испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес” с преподавател Петя Станчева газеше наред за перфектния резултат 3-0. Със същия отличен показател може да се похвали и първенецът в група „А” 133-о ЕСПУ.

„Поздравявам организаторите – семейство Манченко”,  заяви ветеранът Георги Панов. „Много важно е този турнир да стане традиция”, пожела доайенът на съдиите в България Валентин Лазаров.
Наградата за „Феърплей” – баскетболна топка и плакет, бе връчена на представителите на НГДЕК от Ирена Димитрова от Столична община, която е партньор на проявата.

Класиране:


Група „А”:
1. 1 Английска гимназия     3-0
2. Френска гимназия     2-1
3. 1 Немска гимназия     1-2
4. НГДЕК             0-3  

Група „Б”:
1. Испанска езикова Гимназия     3-0
2. 133-о „А.С. Пушкин”         2-1
3. ІІ Английска гимназия         1-2
4. СМГ                     0-3

Полуфинали
1 Английска гимназия – 133-о „А.С. Пушкин” 16:17
Испанска езикова Гимназия – Френска гимназия 7:10

Мач за 3-ото място
1 АЕГ – Испанска гимназия 12-13

Финал
133-о „А.С. Пушкин” – Френската гимназия 7:7, продължение 9:8

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари
Betway