Драми и рекорди за стрелците ни в Румъния

Стрелба с лък
Добави в Svejo
    Viasport 22/07/2013 18:59
Драми и рекорди за стрелците ни в Румъния

С доста драми, но и с национални и лични рекорди бе съпроводено българското участие на турнира за Европейската купа по стрелба с лък в Букурещ.

В квалификациите отборно на кадети нашите момчета Георги Владев, Дамян Дачев и Юго Сен-Жам счупиха досегашния рекорд на страната в тази възраст, като постигнаха резултат от 3818 т.
Тримата постигнаха рекорд и на елиминациите отборно за кадети (рекърв), като записаха 219 т.

Дачев и Сен-Жам пък постигнаха и лични рекорди по време на квалификациите индивидуално. Дамян стреля 1274 т., а Юго – 1251 т. За последния това бе първо състезание с националната фланелка на България, след като взе наши документи. Дебютът му обаче бе съпроводен с нелепа случка. По време на бараж с грузинеца Аршил Парсенадзе след техническа неизправност - два пъти червен светофар, се стига до равенство 8:8 т., но осмицата на Юго е по-далеч от центъра и отпада.

При кадетките пък Ралица Илиева чупи долно рамо на лъка по време на квалификациите. Домакините са предоставили на младата ни състезателка ново рамо, колкото да довърши състезанието.

Въпреки че нашите завършиха без да попаднат сред финалистите, треньорите са доволни от постигнатите резултати, които бележат прогрес от състезание на състезание и, според тях, показват правилната работа по клубовете.

Всички резултати от Букурещ – ВИЖТЕ ТУК


Снимката е архив

 

------

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

 

------

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари