Денис: Първо ме беше яд, после осъзнах, че съм направил голямо нещо (ФОТО)

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Яна Касова 22/07/2013 20:51
Денис: Първо ме беше яд, после осъзнах, че съм направил голямо нещо (ФОТО)

Благодарение на съотборниците си Денис Димитров осъзнал, че сребърният медал от европeйското първенство за юноши е голям успех. Българинът пристигна в Риети като най-бърз през сезона с 10,16 сек. Във финала на дисциплината спечели среброто с 10,40 сек и стана вторият българин достигнал до медалите на официален еврошампионат за старша възраст след Петър Петров. Димитров се класира и на седмо място във втория си финал на първенството - този на 200 м. Ето какво сподели роденият в Монтана спринтьор при стъпването си на българска земя.  


- Денис, удовлетворен или малко разочарован се прибираш в България?
- От начало и двете. Когато пресякох финала, ме беше яд, много. Но след това всички ми казаха, че това което съм направил, е голямо нещо. Осъзнах го. Все пак съм втори в Европа. Можеше и още. Според мен пренавиването ми, че исках много да бъда на първо място, ми оказа лоша шега.


- Шест бягания в рамките на три дни много ли ти дойдоха?
- Да. Доста бях. На 200 м не очаквах нищо. Просто бягах за удоволствие. И май ми се получи по-добре като резултат. Аз не съм тренирал за 200 м. Записахме участие и на 200 м, за да имам още един шанс, ако случайно стане някакво объркване на 100 м. Бягах за удоволствие.


- По-трудно ли се бяга в чужбина?
- Не, за мен нямаше никакво притеснение.


Прочетете цялото интервю – ТУК


ФОТОГАЛЕРИЯ от посрещането на Денис Димитров - ТУК


------

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

 

------

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

Коментари
Betway