Националите по батут се готвят на лагер в Русе

Скокове на батут
Добави в Svejo
    Viasport 07/09/2013 16:20
Националите по батут се готвят на лагер в Русе

Част от националния отбор по скокове на батут на България е на специален лагер в Русе от 3 септември. 17 състезатели и 5-има треньори избраха залата в спортния комплекс Локомотив, която е една от най-добрите бази за подготовка по този спорт у нас.

Това споделиха треньорът на местния клуб Имидж Станислав Стоянов и президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров, който благодари на домакините от Имидж и кмета на общината Пламен Стоилов за условията, които са създали в Русе.

Стана ясно, че през септември делегация от общо 40 човека (30 състезатели, 6 треньори, 3 съдии и 1 ръководител) ще пътува за Валядолид, където след 10 септември започва международен турнир за юноши и девойки и Световна купа за мъже и жени.

Най-вероятно в същия състав ще е отборът и за световното първенство, което ще се проведе в зала „Арена Армеец“ в София през ноември. Димитров заяви, че е получена подкрепа, включваща и финансиране, от спортното министерство за световното. От 7 до 10 ноември ще е надпреварата за мъже и жени, а от 14 до 17 ноември за юноши и девойки. Над 2000 спортисти от близо 50 държави се очакват в състезанията в 4-те дисциплини – скокове на батут индивидуално (олимпийска дисциплина), скокове на батут синхрон, скокове на акробатична пътека и скокове на двоен минибатут. Очакванията на федерацията ни са свързани с 4-5 медала, от които 1-2 златни.

БФ по скокове на батут разработва програма, която да гарантира в най-близко бъдеще и представителство на олимпийски игри от поне 4 до 6 състезатели. Димитров уточни, че сред най-добрите в скоковете на батут в България най-възрастните при жените са на около 17 години, а при мъжете на 19, така че тепърва се очакват все по-големи успехи. „Нашата цел е до 3 години скоковете на батут да е един от водещите спортове в България“, заяви Стоян Димитров.

Източник: ruse.topnovini.bg-----

Коментарай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари