Тийнейджър от Петрич стана световен шампион по муай тай за мъже

Кикбокс
Добави в Svejo
    Viasport 20/03/2014 12:30
Тийнейджър от Петрич стана световен шампион по муай тай за мъже

Петричкият тийнейджър Богдан Шумаров стана световен шампион по муай тай за мъже в Тайланд.


17-годишният състезател на „Го До“ (Пч) триумфира в кат. до 87 кг. Възпитаникът на треньора Славей Христов бе повикан в националния отбор на България съвсем наскоро, след като спечели държавната титла по тайландски бокс (другото име на муай тай) и се отплати за доверието по най-добрия начин - със златен медал от първенството на планетата в Банкок.

Радостта ни е огромна, това е изключителен успех не само за нашия клуб, но и за Петричка община - коментира Славей Христов. - Много се радвам за Богдан, за Петрич и за клуб „Го До“. Богдан спечели много медали, сега стана и световен шампион. Очаква го голямо бъдеще!”, допълни щастливият наставник.

Богдан Шумаров тренира под ръководството на Славей Христов в петричкия спортен клуб „Го До” от 6 години. Доскоро учеше в гимназия „Пейо Яворов” в южния град.

 

След като го взеха в националния отбор, замина за Варна, където продължава образованието си. Изключително амбициозен и дисциплиниран, признава, че винаги гони голямата цел и за да я постигне, влага много труд, постоянство и дисциплина. Родителите му са работници в частни фирми.

 

Източник: struma.bg
На снимката: Богдан (вторият от дясно на ляво) позира с български национали в Тайланд. Снимка: личен архив

 

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари