Как тенденциозно ни карат да късаме със спорта

Футбол
Добави в Svejo
    11/10/2014 18:04
Как тенденциозно ни карат да късаме със спорта

Защо малките общини тенденциозно правят така, че и да имаш желание да спортуваш, да няма къде да го направиш със състезателен характер? А не просто за здраве и забавление.

Ще ви дам пресен пример от родния ми град Бяла Слатина. И по-точно за футболния отбор на града - ФК Чавдар 1957. През лятото на 2013 г. клубът беше създаден от едни от най-верните фенове в града, след няколкогодишно отсъствие на футбол поради причини, които ще спомена по-долу. Клубът започна да разчита само на местни играчи и най-вече на юноши.

 

Което е похвално, като се знае нивото в окръжните групи, и по точно тези във врачанско. Вече като бивш състезател на клуба мога да кажа, че всичко се правеше с желание и любов към отбора... От всички, начело с президента и ръководството.

Тези дни разбрах, че Община Бяла Слатина няма да отпусне планираната субсидия поради факта, че ще удържи парите за ток и вода на стадиона. А остават два месеца до края на състезателната година. За тези два месеца за всички формации: подготвителна група, деца, юноши младша, старша възраст и мъжкият отбор, са необходими 3000 лв. И тези пари отиват за съдийски такси, медициндки консумативи и транспортните разходи, без които напрактика е невъзможно функционирането на клуба.

И аз питам, как по време на предизборните си кампании всички обещават неща, които след това забравят? Да не говорим за какви суми става въпрос за цялата им така "важна" предизборна кампания... Преди години партията Х беше обещала изкуствени игрища и нов терен, но след изборите всичко беше забравено.

Ако отново се стигне дотам, че клубът не намери средства, за да продължи участието си във всички нива в системата на БФС, какво ще стане с всичките близо 70 деца и 20 мъже? Как тези деца ще развият спортният си хъс? Къде ще се научат да бъдат колектив, отбор? На спортните площадки или по барове и дискотеки?

Жалко е всичко това и предполагам, че положението е такова не само в Бяла Слатина.

Аз нямам какво повече да кажа, оставям коментара на вас.

Мартин Тодоров 19 г., Бяла Слатина

 

Мартин Тодоров Цанковски е роден на 01.10.1995 г. Футболист на ПФК Чавдар (Бяла Слатина) от сезон 2006/2007 досега. Постове на които играе: централен защитник, десен бек, ляв бек. На 21 април 2011 г. претърпява тежка контузия на глезена и 3 месеца е извън терените. През сезон 2011/2012 е капитан на юноши младша и юноши старша възраст на Чавдар (Бяла Слатина). На 19.11.2011 г. отбелязва първото си попадение с екипа на Чавдар - срещу Ботев (Враца). Награждаван е за най-добър футболист при юношите на Чавдар в различни години. Заема пето място в анкетата за "Най-добър спортист на Община Бяла Слатина" за 2012 г.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари
Още по темата