Любо Костов спечели голф турнира на NISSAN България

Голф
Добави в Svejo
    Viasport 01/06/2015 16:38
Любо Костов спечели голф турнира на NISSAN България

Два голф турнира, организирани от NISSAN България – за деца и за възрастни – се играха през уикенда в Голф клуб „Св. София”. За втора поредна година автомобилният вносител организира едни от най-вълнуващите и оспорвани голф състезания и подкрепя развитието на този спорт в страната.

В събота 25 деца, разделени в две дивизии, се състезаваха за престижните награди. В Дивизия А при момчетата с най-добър резултат – 68 удара, завърши Любомир Костов (18 г.). Според регламента на турнира обаче голямата награда – участие в Открития шампионат на Турция, имаше право да спечели състезател под 18-годишна възраст, така че честта да представлява България се падна на Асен Михайлов, финиширал втори със 70 удара. Трети се нареди Райън Стайков със 76 удара.


От момичетата в Дивизия А най-добра игра показа София Селдемирова (72 удара), която също ще пътува за шампионата в Турция. Нейни подгласнички станаха Ивана Симеонова със 75 и Стефани Скоканска с 89 удара.


В Дивизия В при момчетата с най-добър резултат завършиха Матей Станич – 38 точки, Денис Дечев – 34 точки и Христо Янакиев – 34 точки. В призовата тройка при момичетата попаднаха Мая Хендая – 31 точки, Магдалена Борисова – 27 точки и Кристина Бушева – 17 точки.


Средствата, събрани от таксите за игра от турнира в неделя, бяха дарени от NISSAN България на Българската голф асоциация и с тях ще бъде подпомогнато участието на Асен Михайлов и София Селдемирова в Откритото първенство на Турция.


И в двата турнирни дни деца и родители имаха възможност да направят първи стъпки в голфа с професионалния учител на клуба.

 

----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари