ЧСОУ „Св. Георги” открива конкурс за стипендианти

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 15/06/2015 15:45
ЧСОУ „Св. Георги” открива конкурс за стипендианти

ЧСОУ "Св. Георги" в София открива началото на конкурса за избор на стипендианти за следващата 2015/2016 учебна година. Стипендиите се отпускат на ученици с изявени способности в областта на математиката, спорта и изкуствата за целия етап на обучение V-VII или VIII-XII клас.


Стипендията се отпуска на деца, чиито родители не могат да плащат таксите за обучение в училището.


Кандидатите за стипендиантската програма трябва да отговарят на няколко условия: да са завършили 4-и или 7-и клас през настоящата година, да са изучавали английски език поне две години, да имат базови познания по втори чужд език (френски, немски, испански, руски), да имат изявени способности в областта на спорта, изкуствата или математиката и да имат отличен успех.

 

Стипендията покрива разходите за учебници, помагала и обучение, за занимания със спорт и изкуства в рамките на учебния комплекс, за екскурзии в рамките на София, за такси за състезания, в които училището участва на територията на столицата. По решение на ръководството може да бъдат покрити и разходи за участие в състезания или други събития с образователна цел в чужбина.


Стипендията не покрива разходите за храна, транспорт, униформа и екскурзии извън София.

Кандидат-стипендиантите е необходимо да представят следните документи: удостоверение за завършен клас, всякакви сертификати, грамоти и други отличия в една от изброените сфери на стипендията, служебна бележка от работодателите на всеки един от родителите с посочен годишния брутен и нетен доход или данъчна декларация за родителите, които имат собствен бизнес. Документите се изпращат по и-мейл: st.george.school@wondergroup.eu до 25.06.2015 г. включително.

 

Важни срокове:

15-25.06.2015 - Подаване на документи (по и-мейл)
25-26.06.2015 - Разглеждане на документи
29.06.2015 - Обявяване имената на преминалите предварителната селекция кандидати
02.07.2015 - Изпит по математика
03.07.2015 - Изпит по английски език
06.07.2015 - Събеседване
07.07.2015 - Обявяване на резултати

Предимство имат кандидати, класирали се на призови места на национални и международни състезания в сферата, за която кандидатстват.

----

За училището
Училище "Св. Георги" е основано през 2004 г. с билингвално англо-българско обучение, утвърдено със заповед на Министерството на образованието. Английският език се преподава като майчин от учители, носители на езика – американци и англичани. Същият метод се прилага и в изучаването на чужди езици от 3-и клас – руски, френски, немски и испански. Учениците получават българска и международна диплома за средно образование към EDEXCEL.
Повече информация родителите могат да получат на телефон +359 887 758 927 или по електронната поща – st.george.school@wondergroup.eu.

Още за ЧСОУ "Св. Георги" четете ТУК, ТУК и ТУК

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари