Двама млади ще гонят квоти за Рио от световно по стрелба с лък

Стрелба с лък
Добави в Svejo
    Viasport 24/07/2015 16:08
Двама млади ще гонят квоти за Рио от световно по стрелба с лък

Дамян Дачев и Добромира Данаилова са включени в състава на България за мъже и жени за световното първенство по стрелба с лък, което ще се проведе от 26 юли до 2 август в Копенхаген (Дания).


18-годишният Дамян, който участва и на младежката олимпиада в Нанджинг миналата година, сега ще стреля в един отбор със световния ни шампион Явор Христов и Аспарух Латев. Данаилова, която за последна година има право да се състезава и при девойките, ще е единствената ни представителка на рекърв жени. Добромира имаше шанс да се бори за квота и за предишната олимпиада в Лондон 2012, но тогава бе едва на 17 г. и предпочете да завърши образованието си.

Националният ни отбор е на подготовка в София, като на 25 юли ще отпътува заедно със старши треньора Иван Иванов за световното в Дания.

На шампионата ще участват рекорден брой състезатели от рекорден брой държави. И в двете категории рекърв и компаунд бяха регистрирани общо 627 спортисти от 95 федерации. При мъжете (рекърв) състезателите са 233, като за първи път в историята на стрелбата с лък се прескача бариерата от 200 човека в тази категория. Жените (рекърв) са 167. Отборите при мъжете (рекърв) са 62, при дамите 45, а смесените отбори са 67.


В индивидуалната надпревара само 104 състезатели ще имат шанс да продължат във втория кръг на състезанието (елиминационния), а в отборната - 16 тима.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари