Британци ще обучават деца на крикет у нас

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 23/12/2015 16:31
Британци ще обучават деца на крикет у нас

Специалисти от Великобритания ще пристигнат догодина у нас, които ще проведат курсове и занимания на наши треньори и деца от новосъздадената Детска академия по крикет.


„Имаме постигнати договорки и от началото на февруари очакваме първите специалисти да пристигнат и да започнат обучение. Детската академия по крикет я създадохме през тази година и сме селектирали най-добрите деца от различни възрастови групи - сподели председателят на БФКрикет проф. Николай Колев. - Един от най-развитите клубове в Англия Yapham cricket club от Йоркшир ще изпраща свои треньори, като сътрудничеството ще бъде всеки месец през следващата година да пристигат методисти, които да преподават, както на децата, така и на нашите треньори.

 

"С още един клуб от Албиона имаме споразумение и тове е Ledsham cricket club, които също ще помагат за развитието на спорта и дори ще правим съвместни лагери с тях за деца, юноши, мъже и жени. Много сме радостни, че у нас ще дойдат хора, благодарение на които ще вдигнем нивото на крикета в България”, сподели още Колев.


През тази година беше създаден за първи път в историята на крикета у нас национален отбор за юноши до 17 години, които участваха в два международни турнира. Женският ни представителен отбор спечели Балканската титла, а мъжкият остана със сребърния медал от шампионата.


През септември на терена в НСА се проведоха и Първите университетски игри по крикет, като участие взеха студентски отбори от Сърбия, Македония и Гърция, а победители станаха възпитаниците на Национална спортна академия.


„Имаме отлична връзка с Европейската федерация по крикет и нашите колеги от Балканските държави. Всяка година в България правим по нещо ново за спорта и това се вижда и отчита от тях. През тази година имаме и нови клубове към федерацията, а доста усилия положихме в Университетския крикет.

 

За следващата година продължаваме да надграждаме постигнатото и благодарение на гостите, които ще дойдат от Англия, се надявам да имаме повече успехи и още деца, които да тренират. Предвидили сме да изградим национален център по крикет, в който ще се провеждат всички съдийски и треньорски курсове и семинари.

 

В него ще има всичко необходимо за трениране и ще е база за крикета в България. Имаме идеи и планове, вървим стъпка по стъпка напред. Преди да започнем интензивната работа за 2016-та искам да пожелая Весели празници и успешна година на всички наши състезатели, треньори, деятели и хора, които ни подкрепят. Както, разбира се, и на цяла България”, завърши проф. Колев.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари