Варна приема турнир по кикбокс и муай тай

Кикбокс
Добави в Svejo
    Viasport 24/03/2016 10:54
Варна приема турнир по кикбокс и муай тай

Вече става традиция Варна да домакинства на зрелищни събития на бойните спортове, свързани с високото спортно майсторство, професионализъм, боен дух и спортсменско отношение. 

 

Този път морската ни столица е обърнала внимание на малките кикбоксьори и муай тай бойци - деца, юноши и девойки младша възраст и юноши и девойки старша възраст. 

 

Един от изявените варненски спортни клубове по кикбокс и муай тай - Вокил, с председател Галин Димов, органицира на 16 април в обновения „Юнашки салон“ първия официален шампионат за този боен спорт „Купа Варна“. 

 

Това става с помощта на Община Варна и със съдействието на Българската конфедерация по кикбокс и муай, която ще предостави игралното поле за провеждане на срещите на татами и професионалисти в областта на съдийството. На татами ще се изиграят срещи по кикбокс в стил лайт и киклайт контакт, а на ринга участниците ще се съревновават в стил лоу кик, К1 и муай тай. 

 

Генерален спонсор на събитието ще бъде Орденът на тамплиерите в България с неговия представител за град Варна - Младен Станев. Освен тях в инициативата се включиха и още няколко фирми, пожелали да подкрепят развитието на спорта в града: “Филбо”, магазини за хранителни добавки “Жълто”, Moda bar My place, “Еко храни”, “Манастир груп”, “Екомакс”… 

 

Всички те ще помогнат за обезпечаването на купи, медали, грамоти, както и за осигуряването на предметни награди за шампионите. Състезанието ще бъде тип Open, което ще даде възможност на отбори от цялата страна да се включат. 

 

Голямата награда „Купа Варна“ ще бъде присъдена на отбора с най-много отличия, като най-голяма тежест ще имат златните медали. Ще бъде връчена и купа за най-техничен състезател. Очаква се всички варненски клубове да вземат участие. 

 

Заявките се приемат на електронната поща на федерацията до 14.04.2016 г. Кантар и теглене на жребий ще бъде извършен на 15 април в х-л “Персей”. Двубои ще започнат на 16 април от 11:00 ч.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари