Славия спечели квалификацията у дома

Волейбол
Добави в Svejo
    Любомир Тодоров 27/03/2011 14:20
Славия спечели квалификацията у дома


Отборът на Славия спечели като домакин квалификацията за републиканското първенство за юноши старша възраст, която се проведе през уикенда в столичната зала „Панайот Пондалов”. В турнира, в който се игра за едно място, сили премериха три отбора – Славия, Хектор (София) и Левски (Карлово), като четвъртият участник Раковски (Димитровград) се отказа от борбата.

Славистите безпроблемно спечелиха първото място в надпреварата, след като постигнаха две победи над съперниците. В първия ден на турнира „белите” победиха Хектор (София) с 3:0 (25:16, 25:18, 25:10), като бяха с една класа над съперника и постигнаха бързо крайния успех. Гостите, които са ученици предимно от математическата гимназия в София, показаха какво е истинска задружност, като се радваха на мощната подкрепа на свои съученици и девическия състав на клуба. Въпреки това те нямаха шанс срещу домакините, като последния гейм останаха на 10 точки.


Момчетата от Хектор (в червено) не успяха да се противопоставят на славистите.

„Вижда се разликата в класите, но въпреки това моите момчета се бориха доколкото могат - заяви за Viasport.bg треньорът на Хектор - Стоян Стоянов. - Ние сме ученически отбор, повечето от състезателите и при двата пола учат в математическата гимназия. Участваме не за крайната победа, а за удоволствие на момчетата и добиване на повече опит”, допълни специалистът.

Във втория ден на турнира Славия победи Левски (Карлово)  също с 3:0 (27:25, 25:20, 25:14). Въпреки чистата победа гостите от Карлово се опитаха да затруднят софиянци, като в първата част резултатът бе на кантар и само по-големият опит на „белите” им помогна да спечелят този гейм. Във втората част съпротивата на карловските волейболисти стигна само до 20 точка, а в третия гейм славистите оставиха на съперника на 14 точки.

„Общо взето квалификацията беше лесна и нямахме проблеми”, коментира треньорът на Славия Брунко Илиев.
Във втората среща за деня Левски (Карлово) победи Хектор (София) с 3:1. С този успех тимът от Карлово зае второто място, а Хектор (София) остана на трета позиция.


Коментари
Още по темата