Ремонт за 2,7 милиона лева за училище във Варна

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 01/09/2016 17:05
Ремонт за 2,7 милиона лева за училище във Варна

Спортното училище "Георги Бенковски" във Варна ще бъде модернизирано срещу сумата от 2,7 млн. лв., разкри министърът на спорта Красен Кралев. Средставата са осигурени по оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

 

„В Министерство на младежта и спорта планираме ремонта отдавна и съм щастлив, че тази година ще започнем реализацията на този голям проект. Ще бъде санирана цялата сграда и след една година ще имате съвсем нов учебен корпус”, заяви Кралев по време на откриването на новата учебна година в школото.

 

Ремонтът включва още реконструкция и въвеждане на мерки по енергийна ефективност. Във варненското спортно училище учат 545 деца, които практикуват 18 вида спорт.

 

„Не забравяйте, че това училище е една от люпилните за шампиони на България. Много имена, които са вдъхновявали всички българи, са тръгнали от училище "Георги Бенковски". Следвайте техния пример, вдъхновявайте се от тях. Дано на следващите европейски, световни или олимпийски игри имаме повече медалисти от вас.

 

На учителите искам да пожелая да бъдат много търпеливи, да се грижат за нашите таланти. На треньорите - също успешна спортна работа. Да не забравяме, че за да постигнем големи спортни успехи трябва точно в този период на изграждане на спортистите да се положат много усилия”, допълни Кралев.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари