Колоездач е млад спортист №1 на Петрич

Планинско колоездене
Добави в Svejo
    Viasport 28/01/2017 18:07
Колоездач е млад спортист №1 на Петрич

В истински празник превърна община Петрич тазгодишната си церемония „Спортист на годината”. Водещи на събитието бяха лекоатлетката Магдалена Христова и актьорите Игор Дамянов и Иван Тодоров.

 

55 номинации общо постъпиха в трите направления - за спортист, треньор и отбор на годината. От тях 20 в категория юноши и девойки и 22 мъже и жени, 9 предложения за наставник на годината и четири за отбор на 2016 г. Официални гости на церемонията в Петрич бяха емблематични имена в спорта на регионално и национално равнище.

 

Спортист на годината в категория юноши и девойки стана Теодор Мавродиев, първенец по планинско колоездене. Наградата връчи председателят на Комисията по култура, спорт и туризъм Добринка Бацанова.

 

В категорията мъже/жени пък наградата за №1 според онлайн гласуването и оценката на общинската комисия стана Богдан Шумаров - европейски шампион по кик бокс в категория К 1.

 

За отбор на 2016 година единодушно беше избран Беласица (Петрич), който е трети във временното класиране на Югозападната „В” група.

 

Две специални награди за постигнати високи резултати също бяха връчени на тържеството - на отбора по футбол на СУ „Никола Вапцаров” за отличното представяне на турнира „Данониада” и на спортните формации при Дома за деца лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Петър Димитров” в село Първомай.

 

Треньор на годината в община Петрич стана Петър Касабов, старши треньор на женския национален отбор по борба и личен наставник на бронзовата ни медалистка от олимпийските игри Елица Янкова.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари