Лия Манчева седма на детската олимпиада

Олимпизъм
Добави в Svejo
    Viasport 15/02/2017 19:46
Лия Манчева седма на детската олимпиада

Сноубордистката Лия Манчева се класира на 7-о място в бордъркроса на продължаващия в турския зимен център Ерзурум Европейски младежки олимпийски фестивал.

 

Манчева премина без проблеми до полуфиналите, където завърши четвърта и това й отреди място във финал Б. В него Лия остана трета и така зае седмо място в крайното класиране на дисциплината. Шампионка е Агате Силие от Франция.

 

Преди два дни Манчева се нареди осма в паралелния гигантски слалом, като за сега това са най-добрите класирания на българския състезател на детската олимпиада.

 

В бордъркроса при момчетата пък в четвъртфиналите Виктор Антонов остана трети в своята серия, а Камен Петров бе дисквалифициран като и двамата не намериха място на полуфиналите. Така в крайното класиране Антонов е 12-и, а Петров – 15-и. Шампионът и тук е от Франция – Лукас Корнила.

 

В алпийските ски Гергана Заднепровска завърши на 19-о място в крайното класиране на слалом. Българката бе 21-ва след първия манш, но второто спускане й позволи да се изкачи две места напред. Шампионка е Ника Томшич от Словения.

 

Във фигурното пързаляне Пресияна Димитрова се нареди 11-а. За това й помогна изпълнението във волната програма днес, тъй като след кратката преди два дни тя бе 13-а. В крайна сметка тя събра 97.86 точки, но изостана значително от детето чудо от Русия Алина Загитова, която триумфира с резултат 187.06 точки.

 

При момчетата Александър Златков зае 12-о място със 117.85 т., а шампион със 195.21 т. е Пьотър Гюменник от Русия.

 

В шорттрека на 1500 м Георги Цветков отпадна още в сериите и завърши на предпоследната 27-ма позиция. Шампион е Питър Мъри от Люксембург.

 

Отборът ни в шорттрека не започна по най-убедителния начин на олимпийския фестивал, но състезателите имат още 2 дистанции, на които да покажат по-добри резултати.

 

При момичетата на същата дистанция пък титлата грабна Вера Раскасова от Русия, а двете наши представителки Калина Гюрова и Мария Гъркова не успяха да прескочат сериите. Така Гъркова се нареди 20-а в класирането, а Гюрова е 24-а. И тримата ни представители в шорттрека ще стартират утре в спринта на 500 м, а след това и в дисциплината 1000 м.

 

На посещение в олимпийското село пък днес бе ръководителят на българската делегация в Ерзурум Белчо Горанов (на снимката в средата). Генералният секретар на БОК разговаря с нашите спортисти, треньори и официални лица, пожела им успех до края на фестивала, след което ги подкрепи на част от състезателните обекти – в ски и борд зоната, както и в залата за шорттрек.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари