Футболист от Пловдив на съд за опит за черно тото в U19

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 16/05/2017 15:48
Футболист от Пловдив на съд за опит за черно тото в U19

Пловдивската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Иван С., 25-годишен пловдивчанин, за съучастие в опит за "черно тото" за мач от Елитната юношеска група до 19 г.

 

Въпросният Иван С. (пълното име не се споменава в официалната информация на прокуратурата) опитал да вербува трима футболисти на Локомотив (Пловдив) за домакинството срещу Ботев (Враца) от 9-ия кръг на U19. Двубоят се игра на 5 октомври 2016 г. и завърши 1:1.

 

Той им предложил по 1000 евро. Състезателите отказали и уведомили своя треньор. Оттам била алармирана и полицията. Предстои пловдивският районен съд да даде ход на делото.

 

Иван С. е бил футболист до 2015 г. Той е имал контакт за "черно тото" и по-рано през миналата година, но първоначално отказал да сътрудничи. Не е ясно дали хората, които са го вербували, са установени.

 

Вижте какво точно гласи информацията на прокуратурата по случая:

 

"Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Иван С., на 25 г., за това, че като извършител в съучастие с неустановено лице – като подбудител, в условията на продължавано престъпление – от началото на месец октомври 2016 г. до 3 октомври 2016 г., е предложил на другиго облага, която не им се следва, за да повлияят на развитието на спортно състезание – футболна среща, като деянието е извършено по отношение на повече от две лица и на участници в състезанието, ненавършили 18 години – престъпление по чл.307г. ал. 1 т.1 и т.2 във връзка с чл.307в ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Това е първи обвинителен акт по този текст от Наказателния кодекс, който Районна прокуратура-Пловдив внася за разглеждане в Районен съд-Пловдив.

 

До 2015 г. обвиняемият Иван С. бил активен футболен състезател. На неустановена дата през същата година на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в гр. Пловдив, за да си говорят за футбол. Той се съгласил.

 

На срещата при него отишъл млад мъж, който обвиняемият не познавал, и му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове на отбора, в който играе, като за целта трябва да привлече и други свои съотборници. След като изслушал предложението, обвиняемият категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.

 

В началото на месец октомври 2016 г. обвиняемият Иван С. отново получил обаждане по мобилния телефон от непознато за него лице, което пожелало да се срещнат и да говорят за футбол. Той се съгласил. На срещата дошли двама непознати мъже, като единият от тях бил същия, с който се били видели през 2015 г.

 

Двамата непознати провели разговор с обвиняемия, от който станало ясно, че искали от него да намери няколко футболисти от отбора на ПФК „Локомотив“-Пловдив – юношески отбор до 19 г./участващи в група U19/, които щели да участват в предстоящия на 5 октомври 2016 г. мач от шампионата на горепосочения отбор с ПОФК „Ботев“-Враца. Двамата непознати искали от обвиняемия да предложи на няколко футболисти по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултата от футболната среща. За „услугата“ двамата обещали на обвиняемия Иван С. да получи „възнаграждение, от което ще остане доволен“.

 

Обвиняемият Иван С. разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в манипулирането на футболната среща, както и съобщили на своя треньор. По-късно е била уведомена полицията. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото."

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари