Осем гимнастички младша възраст наградени с лагер

Добави в Svejo
    Viasport 25/12/2017 19:10
Осем гимнастички младша възраст наградени с лагер

Осем девойки младша възраст бяха наградени с лагер на националната база по художествена гимнастика.

 

Мила Янакиева (Левски-Триадица), Алина Коломиец и Ева Брезалиева (Олимпия), Йоана Антонова (Левски-Илиана), Христомира Ченгизова (Елит), Магдалина Миневска (Олимпия 74), Виктория Енева (Грация мебел стил) и Благовеста Джендова (Славия) са състезателките, показали най-добри резултати от теста, който имаха в края на лагера през месец септември. 

 

Сред най-добрите 10 са още Маргарита Василева и Карина Димитрова (Славия), които в момента са на лагер в "Спортпалас" с ансамбъла девойки. Поканена бе и Ива Табакова, която не беше в страната по време на контролните за родените през 2004 г., но главният мениджър следи нейната подготовка, съобщава БФХГ. 

 

Треньорската комисия към федерацията награди старанието на момичетата с това една седмица да наблюдават как тренират най-добрите. Гимнастичките се запознаха с всички, свързани с работата на националните отбори - ръководство, треньори, съдии, състезателки, администрация. Наблюдаваха целия процес - разгряване, отработване на елементи и съчетания, оглед на композиции, контролно състезание и всички тайни "от кухнята".

 

Илиана Раева им пожела отсега нататък да са още по-амбицирани и работливи, а Деспа Кателиева ги насърчи да следят много внимателно конкуренцията от другите страни и да се стараят да ги задминат. Те имаха възможност да покажат новите си съчетания пред Бранимира Маркова и Силвия Стойнева, а докато големите почиваха, проведоха занимания ОФП с Кремена Искренова, техника и елементи с Мария Кънчева, балет с Георги Аспарухов и танци със Светлин Димитров.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари