Фейгин е първа, Златков - втори на „София Трофи“

Фигурно пързаляне
Добави в Svejo
    Viasport 12/02/2018 13:33
Фейгин е първа, Златков - втори на „София Трофи“

Александра Фейгин записа много ценна победа при девойките на международния турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“ - част от Европейския критериум.

 

Александър Златков пък завърши втори при юношите, с което медалите за страната ни от надпреварата станаха общо 13, пише beautyinsport.com.


При девойките Фейгин за второ поредно състезание се справя много успешно със скоковете и завърши с много силния резултат 161,46 точки. Във волната програма тя отново скочи седем скока, като не успя само с тройния ритбергер във втората част.


Осмо място на волна програма и девето в крайното класиране за Пресияна Димитрова, която също се представи на ниво и завърши със 119,02 точки. Добро представяне и за Елиза Панчева - 106,18 точки (14-о място) и Кристина Григорова - 95,80 (19-о място).


Александър Златков не успя да удържи лидерската си позиция от кратката програма и завърши втори, също с отличен сбор от 170,30 точки. Талантът изпълни комбинация от тройни луц и флип с двоен тулуп, и още един чисто троен луц.

 

Състезанието беше квалификация за световното за юноши и Алекс я спечели убедително. При девойките ще ни представя Александра Фейгин, а домакин на световното през март ще е София.


За съжаление Васил Димитров падна от трето до пето място в крайното класиране със 134,09 точки, като също стартира с добра комбинация от троен луц с двоен тулуп. Никола Златанов е седми със 112,93 точки.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари