Стефан Яръмов от ЦСКА след пожара: Отиваме в нова кооперация

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 30/03/2018 09:35
Стефан Яръмов от ЦСКА след пожара: Отиваме в нова кооперация

Директорът на школата на ЦСКА Стефан Яръмов разказа в сутрешния блок на bTV за пожара в хотела на юношите на “червените” в Студентски град.

 

Както е известно вчера се разгоряха пламъци точно на етажа, който заема ДЮШ на клуба, а това наложи евакуация, а битката с огъня продължи над 7 часа.

 

Предполага се, че става въпрос за късо съединение в помещението с бойлерите. Екипи на полицията и пожарната са дежурили цяла нощ - дори след потушаване на стихията. Прави се оглед, а след това жителите на сградата ще бъдат допуснати до стаите.

 

“Добре са всички деца, взеха се мерки веднага, бяха подсигурени хотели за нашите футболисти, започна Яръмов. - Най-важното е, че няма последствия, всички са живи и здрави. По отношение на материалната част трагедията е голяма. Разбрах от пожарникарите и полицаите, че над 90 тона вода са били изсипани. За съжаление всичко, което е било вътре - техника и други неща, е почти унищожено.”

 

Яръмов е станал свидетел на битката на пожарникарите с огъня:

 

“По принцип имаше само дим от помещението, в което се намират бойлерите. Изобщо не изглеждаше, че е толкова сериозен пожарът. Даже около 20 минути само тлееше, но изглежда е обхванал вътрешната част на покрива, направен от материали, които са лесно горими и трудно се гасят.

 

Снимка bTV

 

След около час целият покрив гореше. Стана ми жал за пожарникарите, като гледах с каква техника работят. Те нямат никаква техника. Доколкото разбрах в София имало само две пожарни.

 

Пожарната, което беше със стълбата по едно време изби маркучът с водата. Нещо трагично е, ние в България говорим за много работи, но някои основни неща почти никой не ги споменава. Това, че няма техника да реагираме на такива пожари. Ако те имаха техника и пяна, каквато сме гледали на Запад, този пожар щеше да бъде потушен за един час.

 

Това е мое мнение, но гледах хората как се мъчиха, как опъваха стари маркучи, стълбата отказа по едно време… Просто тия хора работят при примитивни условия за мен.”

 

Снимка CSKA.bg

 

“Паника нямаше. Ние имахме време. По това време по стаите бяха половината деца, ние държим целият последен етаж, който е най-потърпевш. Имаше 20-ина деца. Съвсем спокойно минахме по стаите. Аз имам ключове, отворихме ги, проверихме дали някое дете не спи. И след около 7-8 минути излязохме, продължи специалистът.

 

- Слязохме долу, човек от кооперацията се обади на 112. Поздравявам полицията и пожарната, които дойдоха на четвъртата-петата минута. Хората реагираха своевременно, обезопасиха района.

 

Чака се комисия, която да мине и да установи щетите и започне разследване. Имаме уверение, че следобед ще бъдем допуснати да си вземем поне това, което е останало от стаите. Там все пак има екипировка, лични вещи, дрехи, техника…”

 

По думите на Яръмов случката няма да наруши работата в ДЮШ на ЦСКА.

 

“Имам уверението от собствениците, с които работим много добре, че следобед ще бъде подсигурена нова кооперация, в която да бъдем настанени, обясни той. - Тази кооперация е чисто нова, тук има прекрасни условия. Имаше. Надявам се, че когато оправят нещата пак ще се завърнем тук, докато дойде времето да отидем в нашата база в Панчарево.

 

Пожарът няма да попречи на мачовете ни. Ние сме едно семейство в ЦСКА. Там всеки помага на другия. Много деца се обадиха, както и хора от ръководството, поискаха да вземат деца да спят при тях. Ние реагирахме навреме и децата бяха настанени в хотели. Днес имат мач, утре два други отбора играят… Ще направим всички усилия, ако трябва ще вземем назаем обувки и пак ще играем в срещите.”

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари