София спечели домакинство на световно по таекуондоФутбол
Добави в Svejo
    Viasport 07/04/2018 14:49
София спечели домакинство на световно по таекуондоНа извънредно заседание на Международната таекуондо федерация в Тунис бе гласувано домакинството на страната ни на световното по таекуондо за юноши през 2020 г.

 

Кандидатурата на България бе представена от президента на БФТ и вицепрезидент на World Taekwondo Europe Слави Бинев, а лично президентът на световната федерация - д-р Чо, му връчи сертификата за домакинство.

 

Конкуренцията бе силна, но мнозинството на гласовете определи София да бъде домакин с оглед на силното представяне на страната ни при приемането на различни състезания през последните две години. На събранието присъства и зам.-председателят на БФТ Димитър Михайлов.

 

„Изключително съм радостен от случващото се. Световното таекуондо семейство ни повери най-важното събитие от календара си за 2020 г. Това означава, че освен с постиженията ни в спорта, ние вече сме една от най-значимите страни в света на таекуондо и предпочитана дестинация за домакинства на едни от най-важните събития.

 

Тази година ни предстои в Пловдив едно от най-мащабните състезания правени някога - Мултиевропейски такуондо игри. Догодина в България ще се проведат сериите на Гран При, а през 2020 г. София ще бъде таекуондо“, заяви Слави Бинев.

 

А в Хамамет, Тунис, вече стартираха квалификациите за Младежките олимпийски игри в Аржентина, след което пък започва световното първенство за юноши.

 

За Тунис замина първата група таекуондисти, които ще се борят за страната ни на младежките олимпийски квалификации и световното първенство в състав: Димитър Петров (55 кг), Теодор Здравков (63 кг), Румина Кирчева (44 кг), Ванеса Маркова (49 кг), Луиза Захариева (55 кг).

 

Техни треньори са Димитър Михайлов и Ангел Кирчев.


От днес към състава ще се присъединят световният шампион Алексанър Джорджев (59 кг), Любомир Богданов (45 кг), Атанас Йорданов (48 кг), Даниел Ладжев (51 кг), Кристиян Златев (78 кг), с треньори Христо Михалчев и Николай Богданов.

 

Представител на страната ни в съдийския състав е Илия Димитров.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари