Злато и бронз за шахматистките ни европейското отборно

Шахмат
Добави в Svejo
    Viasport 18/07/2019 10:37
Злато и бронз за шахматистките ни европейското отборно
България има европейски отборен шампион по шахмат за девойки до 18 г. Невероятният успех бе постигнат от отбора, състезаващ се под името на гр. Плевен в състав: Нургюл Салимова, Габриела Антова и Надя Тончева на шампионата в чешкия град Пардубице. 
 
В седемте изиграни партии момичетата постигнаха 6 победи и едно реми, като борбата за първото място се водеше до последната партия. 
 
Достойно се представи и вторият отбор в групата до 18 г., състезаващ се под името на гр. София в състав: Виктория Радева и Белослава Кръстева, който се класира на 4-то място.
 
 
 
Отлично бе представянето и на отбора на момичетата до 12 г., който също се състезаваше под името на гр. Плевен. Диляна Иванова и Петя Караиванова поведоха в класирането след първите 3 кръга, след което имаха известни колебания, но с добър финал спечелиха третото място и бронзовите медали. 
 
Тези класирания са поредното доказателство, че България притежава талантлива млада генерация при момичетата, които отговарят на конкуренцията на най-добрите в световен мащаб, коментират специалистите.
 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари