Над 100 участници в състезание по детска атлетика в Долна баня (снимки)

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 06/08/2019 15:30
Над 100 участници в състезание по детска атлетика в Долна баня (снимки)

За втора поредна година състезание по Програмата "Детска атлетика" се проведе на новия спортен комплекс в Долна баня.

 

Проявата бе част от спортния детски лагер, който се провежда от Българска федерация лека атлетика (БФЛА) в сътрудничество с Министерството на младежта и спорта и община Долна баня.

 

В заниманието, ръководено от главния съдия Андрей Рангелов, се включиха общо 108 деца от София, Варна, Бургас, Кюстендил, Ихтиман, Койнаре, Червен бряг, Костенец, Долна баня, Разград, Карнобат, Шумен, Нови Пазар, Перник, Мизия, Пирдоп и Габрово.


Всички те бяха разделени в шест отбора и водиха надпревара в седем дисциплините: Ф1, насрещна щафета, квадрат подскоци, скок от място, хвърляне в цел, медицинска топка и 8-минутно бягане.В крайното комплексно класиране първи стана отборът на "розовите" с актив от 31,5 точки, втори отборът на "зелените" с 28,5 точки и трети отборът на "сините" с актив от 27,5 точки.

 

 

Всички деца, който бяха на възраст от 4 до 12 години, получиха грамоти и подаръци от националния рекордьор на 110 м с препятствия – Живко Виденов и рекордьорката на скок дължина в зала Магдалена Христова, както и от Андрей Панайотов – главен експерт в Дирекция "Спорт за всички и спорт за учащи" в Министерството на младежта и спорта.

 

 

Сред най-активните организатори бе седемкратната победителка в Софийския маратон и многократна шампионка в бяганията на дълги разстояния Милка Михайлова, която води група от 17 деца от родния й град Перник.

 

 

 

 

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари